avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj dupa ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj dupa ccc

Avem o salariata aflata in ccc. Copilul nascut la data de 6 octombrie 2017. Deci mama ar trebui sa revine la lucru la data de 6 septembrie ( tata nu intra in concediu), dar nu vrea sa se intoarca si daca se poate ar intra in somaj. Intru-cat i s-a desfiintat postul, fiind in concediu de 4 ani, angajatorul este de acord cu desfacerea contractului de munca, dar pe ce baza?
Dupa cum stiu timp de 6 luni nu se poate desface c.m. pentru cei reintorsi din ccc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 20 August 2019
Dacă i s-a desființat postul.si nici nu mai exista posibilitatea de a i se oferi un loc de munca echivalent, atunci se poate decide concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)
Trecere directa in somaj din concediu crestere copil pytu_elena pytu_elena buna ziua pe 26 noiembrie2012 am nascut al2-lea copil si am ales sa stau 2 ani cu copilul. Pe 26 nov. anul acesta copilul implineste 2 ani. Cum tatal nu-si ... (vezi toată discuția)
Din concediu crestere copil in somaj vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog sa -mi spuna si mie cineva daca din concediu pentru crestere copil pot sa trec in somaj fara a mai fi angajata , daca pe 14 implineste ... (vezi toată discuția)