avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua,daca tatalui meu,la decizia de pensie din 2012,i-a fost adaugat la stagiul de cotizare un nr de ani aferenti celor 15 lucrati in grupa a doua de munca,iar la totalul punctajului,in dreptul grupelor,este zero,are drept la recalculare pentru punctaj la grupe?
Cel mai recent răspuns: mafinescuingrid , utilizator 08:50, 21 August 2019
La punctul "G" din decizie se face trimitere la majorarea pentru grupe/conditii(art.100 din legea 263/2010).
Exact la punctul G din decizie,la numar puncte suplimentare pentru grupe este trecut zero,sunt trecute doar puncte conditii normale de munca in sistemul public si puncte corespunzatoare pensie suplimentara.

Carp Mircea a scris:

La punctul "G" din decizie se face trimitere la majorarea pentru grupe/conditii(art.100 din legea 263/2010).

Daca nu ati primit punctele suplimentare(putin probabil) pentru grupele de munca la deschiderea drepturilor, le puteti obtine pritr-o cerere de revizuire in baza art.107(1) din legea 263/2010.
Cererea va fi insotita de un cupon de pensie si o copie C.I.

Veti primi restante pe 3 ani din urma, nu de la 01/10/2018.
Nu face obiectul legii 221/2018.

Lamuriti aceasta problema cu casa locala.
Va multumesc frumos,astazi,mama mea,care are pensie de urmas dupa tata,are audienta la dna directoare a casei de pensii Constanta,si in urma informatiilor primite de la dvs vom stii cum sa punem problema.

Carp Mircea a scris:

Daca nu ati primit punctele suplimentare(putin probabil) pentru grupele de munca la deschiderea drepturilor, le puteti obtine pritr-o cerere de revizuire in baza art.107(1) din legea 263/2010.
Cererea va fi insotita de un cupon de pensie si o copie C.I.

Veti primi restante pe 3 ani din urma, nu de la 01/10/2018.
Nu face obiectul legii 221/2018.

Lamuriti aceasta problema cu casa locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune 4 ani 9 luni si 29 zile punctaj la grupa a doua de munca ? mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com Sotia are 4 ani 9 luni si 29 zile grupa a doua de munca trecuta in decizia de pensie di 14 dec. 2010. In decizia de pensie nu e trecut puncajul de grupa la ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2018 sandu65 sandu65 Buna seara, am trecut in decizia de pensionare (in baza legii 263/2010,)urmatoarele: stagiul total de cotizare realizat :-47 ani,2luni,18 zile din ... (vezi toată discuția)
Cand voi beneficia de prevederile legii nr. 221/2018. imparatulcel imparatulcel Gen:masculin Data nasterii:14.10.1951 Stagiul de cotizare:29 Alte date:stagiu complet, mecanic de locomotiva, CFR. Intrebare: Buna seara. Am primit ... (vezi toată discuția)