avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desființarea postului fără mențiuni de locuri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desființarea postului fără mențiuni de locuri vacante

Bună ziua,

Asociația de proprietari, practic și ea o societate non-profit, avea până de curând câțiva angajați remunerați din contribuțiile locatarilor. Din rațiuni financiare am renunțat la o poziție, procedura fiind de desființare a postului respectiv.

Firma de HR la care avem externalizate serviciile nu a inclus în notificarea către angajat dispozițiile legale prevăzute în codul muncii la articolul 64, alineatul 1,2 și 5, ce vizează: posibile poziții vacante în societate, existența compensațiilor sau notificarea ATOFM cu privire la situația angajatului respectiv.

Angajatul respectiv a semnat notificarea, și decizia care a urmat iar în urmă cu puțin timp a deschis la o judecătorie o acțiune în care contesta demiterea sa, pe motiv că exact cele de mai sus nu au fost respectate.

V-aș întreba, cât de vulnerabili suntem noi ca societate și cât de posibil este ca instanța să anuleze demiterea respectivă, precum să îl și repună pe angajatul respectiv pe funcție.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 21 August 2019
Buna ziua,
Se poate intampla ce spuneti dvs....
Discutati cu avocatul eventuala chemare in solidar a firmei catre care ati facut externalizarea serviciilor, sa platesca si dumnealor eventualele daune ( salarii restente, etc.) cerute de acesta
Art.64 C.mun. nu se aplica in cazul concedierii in baza art.65 alin.1 C.mun.

Nimeni.nu poate ști ce se intampla in cazul unui litigiu
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua și mulțumesc de răspuns. Dânsul solicita anularea deciziei și repunerea în funcție, deși votul majoritate a fost împotriva sa, cu mult, el se agață de această eventuală greșeală pentru a reveni în funcție, deși procesul de demitere se va relua evident.
Dar in aceasta perioada, daca castiga, poate solicita salariile restante pe perioada judecari procesului... Si tot castiga cativa banuti...
Bună ziua și mulțumesc de răspuns! Nu știu la ce vă referiți când spuneți articolul 64 C.mun, din cunoștințele mele toate alineatele articolului 64 se aplică dacă postul ocupat de angajat s-a desființat.

Alte discuții în legătură

Concediere prares prares Cum se procedează la concediere în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă?... Si care sunt efectele? (vezi toată discuția)
Decizie de incetare pentru invaliditate grad i andreeazanfir andreeazanfir buna ziua am o angajata care a primit grad de invaliditate I si maine trebuie sa ii fac decizie de incetare. ii fac cu articolul 61 lit c? va multumesc. pot ... (vezi toată discuția)
Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)