avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registrul de Corespondență și ștampila stau în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registrul de Corespondență și ștampila stau în apartamentul președintelui și nu mai putem înregistra petițiile și contestațiile - ce măsuri putem lua ?

Vineri, 16.08.2019 am vrut să depun la sediul ilegal al Asociației încă o cerere pentru a consulta și de a foto-copia ORICE DOCUMENT AL A.P.71 Brăila, drept pe care-l are orice proprietar din orice Asociație din România, conform art. 28 și 29 din Legea nr. 196/2018, mai ales că eu am mai multe procese împotriva șefilor Asociației, și nu mă pot apăra altfel decât dacă aduc dovezi de fraude pe listele de plată lunare, dar și dovezi de contracte ilegale (astfel, dovedesc Instanțelor că mi se încalcă dreptul constituțional la apărare și la informații).
Ca de-obicei în ultimele 2-3 luni, Registrul de Corespondență era acasă la președinte, la fel și ștampila, noua cenzoră spunându-mi că mă notează pe un caiet și că-mi va înregistra cererea (acolo erau trecuți vreo 10 proprietari care depuseseră înscrisuri, așteptând înregistrarea în registru, cu număr de înregistrare, dar ...).
Am mai trecut pe la sediul A.P.71 și sâmbătă și ieri, tot nu era la sediu Registrul de Corespondență, și nici urmă de președinte, care mi-a promis la telefon că-mi va înregistra cererile ... dar n-a specificat dacă o va face-o peste vreun an !
Luni, 19.08.2019 era acolo una din membrele Comitetului Executiv care mi-a semnat de primire a cererii, pe care președintele iar va uita s-o înregistreze, așa cum a făcut și cu cererea de pe 31.07.2019, termenul maxim de răspuns de 10 zile fiind depășit de mult !
Problema este că A.P.71 Brăila nu funcționează deloc legal, conform actelor juridice constitutive ale acesteia, existente la Judecătoria Brăila !
Vedeți ce acte juridice am cerut conducerii A.P.71 Brăila, să punem capăt proceselor lor abuzive și să dizolvăm sau să desființăm această Asociație „fantomă” (această cerere poate fi folosită și de alți proprietari, să verifice legalitatea Asociației și a șefilor și angajaților ei): [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 15:50, 2 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu am mai multe procese împotriva șefilor Asociației, și nu mă pot apăra altfel decât dacă aduc dovezi de fraude pe listele de plată lunare,

La vasta dv experienta in instantele de judecata va poticniti de asemenea aspect ?
Exista solutie legala,doar sa stapaniti procedura si se rezolva
noua cenzoră spunându-mi că mă notează pe un caiet și că-mi va înregistra cererea

Nu este atributul cenzorului sa primeasca cereri/solicitari proprietari
ynocentta a scris:

... noua cenzoră spunându-mi că mă notează pe un caiet și că-mi va înregistra cererea
Nu este atributul cenzorului sa primească cereri/solicitări proprietari

Tocmai asta este, că președintele are un alt loc de muncă și nu trece decât extrem de rar pe la sediul A.P.71, fără a lăsa registrul de corespondență la administrator. Timp de câteva zile noua cenzoră primea înscrisurile adresate Asociației, dar ...
Sunt aproape sigur că nici acum nu mi-a înregistrat în Registrul de Intrări-Ieșiri contestația la listele de plată, depusă pe 31.07.2019 și cred că nici Petiția de pe 16.08.2019 !
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
flory_mr, utilizator
CA DE-OBICEI, DE VREO 10 ANI, NICIUN ȘEF AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI NR. 71 DIN BRĂILA NU RĂSPUNDE LA CONTESTAȚII ȘI LA PETIȚII, IAR DE VREO 4 LUNI NICI NU DAU NUMĂR DE ÎNREGISTRARE PENTRU ACESTE ÎNSCRISURI DEPUSE DE PROPRIETARI LA SEDIUL ILEGAL AL ASOCIAȚIEI.
Președintele A.P.71 tot promite că va înregistra acele depuse de mine, dar contestația din 31.07.2019 nici acum nu a fost înregistrată, cu toate că am și înregistrat video pe 31.07.2019 momentul în care nu era la sediu niciun Registrul de Corespondență și nimeni nu a înregistrat cererile și contestațiile proprietarilor A.P.71 !

Sunt sigur ca stiti ce sa faceti pt. rezolvare.
ynocentta a punctat foarte bine asa ca... la treaba!
Ma astept ca dvs. sa castigati in istanta de la primul termen.
Așteptat soluții viabile și mai rapide, știind că nici acum nu ni s-au înregistrat cererile și contestațiile la sediul Asociațiilor.
Cum este la alte Asociații, nu aveți Registrul de Corespondență care să stea permanent la sediul Asociației, iar președintele să fie mai expeditiv, să semneze actele respective depuse de proprietari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de proprietari ai cărei „șefi” declară în fals două sedii, dar ambele nu sunt legale (reale și actuale) ! flory_mr flory_mr CUM PROCEDĂM ÎN CAZUL ÎN CARE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DE CARE APARȚINEM NU ARE NICIUN SEDIU SOCIAL, LEGAL ȘI REAL DECLARAT CĂTRE INSTITUȚIILE ȘI ... (vezi toată discuția)
Declararea fictivă sau inexactă a sediului unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Eu zic că și pentru Asociațiile de Proprietari este valabilă infracțiunea în cazul declarării fictive ori inexacte a sediului unei Asociații de ... (vezi toată discuția)
Dacă pârâții refuză să se prezinte la proces după 7 citații, instanța e obligată să dea o sentință favorabilă reclamanților ? flory_mr flory_mr Eu și soția mea avem încă din 2019 un proces în care contestăm o Executare Silită ilegală, știind că noi nu am avut absolut nicio datorie de bază ... (vezi toată discuția)