Buna ziua.Posibil obstructionarea anchetei penale,asta in cazul in care se dovedeste ca cunoașteți destule detalii dar nu doriti sa spuneti nimic.
George915 a scris:
Bună ziua. Dacă am fost audiat ca martor si am scris ca ' Nu am nimic de declarat", pot fi acuzat de mărturie mincinoasă sau de obstrucționarea anchetei penale?
Pana la urma ce calitate aveti?Martor sau Faptuitor?Nu prea se intelege ce vrei sa spui.
Sa inteleg ca dumneata folosesti tactici când ești audiat!!!
O audiere la poliție pentru dumneata nu este ceva nou.
George915 a scris:
(2) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul persoanei urmarite sau judecate pentru infractiunea care formeaza obiectul procesului penal..
Problema este că eu nu am mai dat o declarație de foarte mult timp la poliție, de pe vremea când era termenul de "învinuit' și pe atunci tot aceeasi tactica cu "nu am nimic de declarat" o aplicam, pentru ca e treaba acuzarii sa dovedeasca sau nu daca exista o infractiune. Cand am fost citat, pe citatie era trecut 'faptuitor" , nicidecum "martor" , iar cand i-am spus organului de cercetare penala ca "nu am nimic de declarat" a raspuns ca e dreptul meu de a nu ma incrimina...ajuns acasa m-am documentat mai bine si am vazut totusi ca as putea fi acuzat de marturie mincinoasa pentru ca am refuzat sa declar tot ce stiu...pai de unde era sa stiu ca sunt martor daca pe citatie era trecut Faptuitor !? Iar de citit nu am citit foaia aia tipizata data de catre organ ca ma asteptam sa fie aceeasi de la vechiul cod...in fine, imi pot schimba declaratia data fara sa fiu tras la raspundere? Nu ar bate la ochi, ca dupa ce am spus ca nu am nimic de declarat, incep sa zic mai multe?
PAUL777 a scris:
Buna ziua.Posibil obstructionarea anchetei penale,asta in cazul in care se dovedeste ca cunoașteți destule detalii dar nu doriti sa spuneti nimic.
George915 a scris:
Bună ziua. Dacă am fost audiat ca martor si am scris ca ' Nu am nimic de declarat", pot fi acuzat de mărturie mincinoasă sau de obstrucționarea anchetei penale?
~ final discuție ~