avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă rog să mă ajutați: cum pot să-mi recuperez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă rog să mă ajutați: cum pot să-mi recuperez actele de la avocat? Am pierdut procesul și nu-mi dă dosarul

Am un credit ipotecar am angajat un avocat pentru a da in judecata banca pentru clauzele abuzive din contract ,avocatul a spus ca am pierdut procesul și acum nu imi da dosarul sa merg la un alt avocat sa ma ajute sa vad ce sa intamplat .Ce pot sa fac in aceasta privinta
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:10, 29 August 2019
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o sesizare in acest sens la Baroul din care face parte avocatul.
Multumesc frumos

Editat de moderator- nu este necesar sa citati mesajul anterior.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil acest "avocat" stie el de ce nu va da dosarul.
Este foarte posibil ca "prestatia contractata si executata" sa nu fi fost una "benefica" in sensul rezolvarii cauzei dumneavoastra.
Daca nu ar avea nici un fel de apasari/temeri, acest "avocat" v-ar pune in posesia dosarului fara nici un fel de ezitare.
Dar ......... .
Din pacate, cunosc multi asemenea "practicanti".

In cazul in care doriti sa angajati un alt avocat si acesta este cu adevarat "un profesionist" si mai este si "corect", va sti cum sa obtina acel "dosar".

Copia dosarului se poate obtine si de la grefa institutiei care a judecat cauza dumneavoastra.

Sugestia primita este benefica dar pana va va raspunde si pana va lua masuri "baroul X" s-ar putea sa achitati integral creditul.
De regula "corb la corb nu-si scoate ochii" (veche si valabila vorba romaneasca).

Va doresc mult succes.

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Referitor la ajutorul solicitat de dvs , depinde ce intelegeti prin a va restitui dosarul avocatul care v-a reprezentat in instanta. Daca i-ati dat acte originale , sunt de acord cu dvs , daca nu , copiile actelor se regasesc in dosar la grefa / arhiva instantei judecatoresti , un avocat nou angajat pentru continuarea cailor de atac trebuie sa cunoasca procedura si cum poate solicita dosarul ptr studiu si aparare. Daca avocatul care v-a reprezentat a mentionat domiciliul procesual ales la adresa dvs , acesta nu are nici o obligatie , decat , repet , sa va restituie actele originale daca nu au fost depuse in instanta . cu stima.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Susțin punctul de vedete exprimat anterior daca au fost predate acte originale atunci este firesc moral și legal ca av sa le restituie.In rest dosarul poate sa fie copiat de la arhiva ,,neexistând nici o obligatie ca av sa va inmaneze o copie a dosarului aflat în posesia sa.

Alte discuții în legătură

Avocatul nu ne-a dat un exemplar din contractul de asistență juridică. de unde am putea face rost de o copie? elmina elmina Pentru situatia in care sotul meu a semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat, dar nu a primit copia dupa acest contract ( aceasta ramanand la ... (vezi toată discuția)
Domnul avocat a pierdut chitanța... - cum ar trebui procedat ... oanaportar oanaportar Domnul avocat a pierdut Chitanța... - cum ar trebui procedat ? Ca să ni se elibereze un Certificat de grefă am plătit la Impozite și taxe o taxă ... (vezi toată discuția)