Pentru situatia in care sotul meu a semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat, dar nu a primit copia dupa acest contract ( aceasta ramanand la avocat impreuna cu originalul si chitantele), - stiu, o mare greseala - ce posibilitati are de a obtine copia dupa contract in conditiile in care dl av. refuza sa le inmaneze si deasemenea pretinde o suma suplimentara pe care nu a stabilit-o de la inceput si nici nu a fost inscrisa pe contractul semnat de sot. Cu alte cuvinte , poate face rost de contract altfel decat de la dl. avocat? Exista o arhiva ?
Nu, nu exista.
Notifica avocatul, in scris, prin executor sau macar curier, aratand data contractului, sumele platite, obiectul sau, lipsa contractului si chitantelor in original din posesia lui, dand un termen rezonabil (5 zile lucratoare, sa zicem) sa i se comunice actele, in caz contrar urmand sa se adreseze baroului din care face avocatul parte.
Din pacate, barourile nu iau multe masuri. :(
Contractele de asistenta juridica sunt supuse legislatiei civile generale privind incheierea contractelor, asadar ele se incheie in doua exemplare originale, cate unul pentru fiecare parte, nu in exemplar original si copie. Asadar, copia aceea autocopiata trebuie semnata in original de avocat ca sa aiba valoare de original.
Pana trimiteti notificarea, vreau sa stiu daca avocatul a facut vreun demers pana acum, daca a mers cu imputernicire avocatiala sa va reprezinte undeva, caz in care mergeti sa obtineti copia acelei imputerniciri si sa o atasati la notificare.
Titlu executoriu
raicuraisa
Buna ziua.
Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai \\"in ... (vezi toată discuția)