avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand se depune cererea ajutor 25 la suta de la sot ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand se depune cererea ajutor 25 la suta de la sot supravietuitor.

A fost prietena mea sa depuna cerere de ajutor de 25 la suta de la sot decedat la casa pensii pitesti si a refuzat pe motiv ca nu stiu de art 113 din legea 127 noua a pensiilor . Desi aparuta in monitorul oficial. Ce trebuie facut si ce acte trebuiesc adise. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 22 August 2019

mihairusu1949@gmail.com a scris:

A fost prietena mea sa depuna cerere de ajutor de 25 la suta de la sot decedat la casa pensii pitesti si a refuzat pe motiv ca nu stiu de art 113 din legea 127 noua a pensiilor . Desi aparuta in monitorul oficial. Ce trebuie facut si ce acte trebuiesc aduse. Va multumesc anticipat.

Noua lege inca nu a intrat în vigoare...
Cind intra in vigoare noua lege a pensiilor?

Cornel Vasile a scris:

Noua lege inca nu a intrat în vigoare...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii va intra in vigoare de la 01 septembrie 2021, cu exceptia câtorva articole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat ... CristinaBej CristinaBej Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat pe lângă pensia mea? (vezi toată discuția)
Ajutor social mariangela55 mariangela55 Buna ziua! Sotul a decedat in luna aprilie 2019 avand pensia la limita de varsta de 1500 lei. Eu sotia am pensia de 1200 lei la limita de varsta. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)