avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat bolnav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat bolnav

In ce conditii poate un patron sa dea afara un angajat cat timp acesta este internat in spital?Dar cand bolnavul se externeaza risca s ramana fara job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 28 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Conform art. 60, al.1, lit. (a), angajatul nu poate fi concediat pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
Cat timp este in concediu medical nu, iar dupa aceea se poate desface contractul individual de munca la initiativa angajatorului, in conditiile si limitele legii dupa indeplinirea unei proceduri prealabile expres prevazute de lege.
Cu stima !
MULTUMESC!
andre85 a scris:

In ce conditii poate un patron sa dea afara un angajat cat timp acesta este internat in spital?Dar cand bolnavul se externeaza risca s ramana fara job?

In conditiile unei reorganizari judiciare sau a falimentului angajatorului exista posibilitatea concedierii unei persoane aflate in concediu medical.

Dupa terminarea concediului medical exista posibilitatea concedierii salariatului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiind in concediu medical patronul poate sa iti incheie contractul de muncĂ mariamoldoveanu mariamoldoveanu Buna ziua. Am inteĺes de LA colegele mele ca persoanele care sunt CONCEDIU MEDICAL LI SE INCHEIE IE CONTRACTUL DE MUNCA . EXISTĂ POSIBILITATEA CA UN ... (vezi toată discuția)
Am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o persoana in locul meu um1640 um1640 buna seara am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o ... (vezi toată discuția)
Un angajator poate sa desfaca contractul de munca daca sunt in concediu medical? Dorica Pricopu Dorica Pricopu Buna ziua, fica mea este in concediu medical din data de 30 octombrie 2018. Patroana firmei la care este angajata o suna cel putin o data pe saptamina si o ... (vezi toată discuția)