avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vânzare succesiva auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vânzare succesiva auto

Bună ziua,

Am următoarea situație:
1. Închei un contract de Leasing pe PJ pentru un autoturism
2. La finalizarea contractului, cedez prin novatie contractul către mine ca PF
3. Achit valoarea reziduala și devin proprietarul auto
4. În ziua următoare, după ce devin legal proprietar, vând auto către o alta PF

Intrebari:
Cum se face transcrierea în acest caz?
Trebuie sa fac doua transcrieri la DRPCIV sau pot face una singura atasand ambele documente de transfer al proprietății (cedare leasing PJ către mine și contract vânzare-cumpărare de la mine către PF)?
Cum fac la Direcția de taxe locale, o înscriu la mine, iau certificatul fiscal și apoi o radiez imediat?

Mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
hpuiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare-terminare leasing mfdunhill mfdunhill Salut, imi este un pic neclar daca in momentul lichidarii unui leasing pot vinde masina fara sa o inmatriculeze utilizatorul si vanzarea sa se faca direct ... (vezi toată discuția)
Rca , casco - contract leasing incheiat inainte de termen ! insatiable insatiable Buna ziua, am cautat pe forum procedura inmatriculare auto dupa finalizare leasing. am descoperit ca in momentul solicitarii inmatricularii la politie ... (vezi toată discuția)
Leasing auto mi_kikol mi_kikol Buna ziua! La cedarea unui contract de leasing auto,contractantul are de platit alte impozite,taxe?(pentru faptul ca renunta,cedeaza contractul) Multumesc ... (vezi toată discuția)