avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinții vor să divorțeze iar tata ne cere să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinții vor să divorțeze iar tata ne cere să plecăm din casă, deși apartamentul e proprietate comună. Ce soluție avem?

Bună ziua! Părinții mei nu se mai înțeleg de foarte mult timp, iar eu și mama mea locuim, terorizate am putea spune, cu tatăl meu în același apartament. Nu este violent (a fost când eram copil), dar consuma destul de mult alcool și deseori trântește lucrurile și ușile prin casa. De asemenea, refuza sa divorțeze și ne cere noua sa plecam din casa dacă vrem sa încheiem cu el, deși ambii părinți sunt trecuți pe apartament. Am nevoie de o soluție cât mai eficienta. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:13, 24 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este singura cale prin care puteti beneficia de liniste .
DIVORTUL.
Modalităţile in care divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.
a) Divorţul prin acordul soţilor se poate pronunţa pe cale judiciară, administrativă sau prin procedură notarială, indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie.

Divorţul prin acordul soţilor pe cale administrativă sau prin procedură notarială se constată de ofiţerul de stare civilă ori de notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor care le eliberează un certificat de divorţ.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad cum divortul va va aduce linisea, liniste veti avea abia dupa partaj.
Iar partajul, nu are legeatura cu divortul.
Sa ceara mama sa i se atribuie casa si sa ii dea sulta tatalui.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc daca sunteti minora sau majora, insa solutia, oricum ati fi, nu sta la dv., ci la parintii dv. sau macar la unul responsabil dintre ei.
Dv. nu aveti drept la apartament, doar parintii au. daca sunteti majora sau macar peste 14 ani, va puteti muta singura in anumite conditii. Asta tine de dv., partajul nu, divortul nici atat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e violent verbal sau fizic inregistrati cu telefonul. Cand aveti destule inregistrari mergeti si il evacuati din apartament. Mama este proprietar si va poate permite sa ramaneti. Cautati pe google "ordonanta pentru evacuare sot violent".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj vanatoruadriana vanatoruadriana buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri cu privire la un divort, vreau sa mentionez in primul rand ca sufar de cancer in faza aproape terminala,sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si apartament pe numele minorului VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Se da urmatoarea speta : Sotia da divort de sot, unde solicita evacuarea tatalui, desi acesta face dovada ca el a platit apartamentul pentru numele ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de un nebun miruna23 miruna23 Am identat actiune de divort si probabil ca divortul o sa se termine in septembrie dar urmeaza partea de partaj care am auzit ca poate dura si anii de zile . ... (vezi toată discuția)