avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modul de calcul reparatii, apartament la bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modul de calcul reparatii, apartament la bloc.

Buna ziua.

Stau la bloc si constat ca orice reparatie comuna ( reparatie lift, reparatie interfon) se factureaza calculand pe metru patrat apartament.
Mi se pare complet aiurea ca 2 persoane care folosesc interfonul sa plateasca mai putin pentru o reparare interfon comun ,,doar" ca stau intr-un apartament de 2 camere fata de 2 persoane care stau intr-un apartament de 3 camere.
Alta ciudatenie: Curent electric scara se factureaza la fel . Cum depinde utilizarea curentul de scara de metrul patrat apartament?
Daca asa este legea va rog sa specificati legea respectiva.

Va multumesc anticipat.

Attila
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
rozi88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:56, 23 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 85 din legea 196 /2018 prevede asta. Se cheamă repartizare cheltuieli pe cota parte indiviza.
Buna ziua,
Puteti citi legea 196/2018 si va lamuriti de mai multa aspecte ce tin de asociatiile de proprietari.
Legea o gasiti pe net...
Va multumesc.Da, este legal, dar complet lipsit de logica. Interesant ca o astfel de lege poate sa existe de ani de zile. Dar traim in Romania si incerc sa nu ma mai mir de nimic:)
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
rozi88, utilizator
Si curentul electric utilizat pe scara, daca exista contor separat sau acel contor inregistreaza si consumul de curent a liftului si interfonului, se poate imparti pe numar de persoane/ numar de locatari ai scarii.
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Conform dispozitii mentionate repartizarea costurilor de reparatii parti comune de constructii si instalatii condominiu se realizaeza functie de cota parte indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)