avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa si teren agricol fara titlu de proprietate, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa si teren agricol fara titlu de proprietate, in posesie de peste 50 de ani

Buna ziua,
as avea si eu nevoie de ajutor:
Tatal meu locuieste de cand s-a nascut intr-o casa si foloseste terenul agricol pe care l-a primit dupa 89, ca fiind al familiei sale.
La primarie, plateste impozit pentru doua pozitii (a tatalui sau si a mamei sale, ambii decedati, insa el e singurul copil).
La CF, una dintre gospodarii nu apare cu constructia actualizata, iar ca proprietar e strabunicul sau, care a avut mai multi copii.
Primaria nu a eliberat titlu de proprietate niciodata, pentru nimic, iar acum eu as vrea sa demarez o procedura stfel incat sa fie intabulate aceste imobile si terenuri, pe tatal meu, insa nu stiu cum sa procedez.
Primaria si registrul agricol ma trimit la CF,
CF ma trimite la expert topograf, fara sa imi dea vreun act.
Va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit astfel de situatii si ce pasi ar trebui sa urmez pentru a da de capat.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Modificare limita de proprietate conform cf razmar razmar Buna ziua, De curand a fost necesara actualizarea unor date la registrul agricol unde mi s-a atras atentia ca suprafata declarata pentru plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit tonti tonti Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie in care ma aflu: in martie s-a eliberat untitlu de proprietate pentru 2 mostenitori , fiecare cu terenurile lui ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)