avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de deces

Buna seara! Am și eu o dilema referitor la ajutorul de deces. Am depus actele in calitate de cel care sa ocupat de cheltuielile de înmormântare , dar am avut o surpriza in ideea in care din cei 5000 și ceva cât e ajutorul mi-au reținut cuantumul pensiei pe luna in care a decedat!! Și nu înțeleg de ce? Dacă ma puteți lumina!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 24 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 263/2010, sumele neîncasate de către pensionar, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul și/sau, după caz, drepturi restante de pensie, cuvenite și neîncasate până la deces, se plătesc soțului supraviețuitor, copiilor, părinților sau, în lipsa acestora, celorlalți moștenitori, în condițiile dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie persoana decedata dimihai dimihai Unchiul meu a decedat si nu a luat pensia pe luna in care a decedat. El nu are copii si nici sotie (era divortat). Intrebarea mea este daca altcineva poate ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie AFANFANA AFANFANA Pe data de7 august a decedat unchiul meu ,nu are copii nici sotie supravietuitoare ,in anul 1994 mi-a facut un testament autentificat la notar prin care i-mi ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)