avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia normala

Cand se face trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta, la implinirea varstei standard de pensionare (65 de ani) sau la implinirea varstei standard reduse (calculata tinand cont de stagiile de cotizare in grupele I și II de munca)?
Cel mai recent răspuns: realdo , utilizator 14:45, 24 August 2019
Legea 263/2010
art.67
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parțială se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) și prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate parțiale.

(2) Transformarea pensiei anticipate parțiale în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.
Deci, sa inteleg ca daca ies in pensie anticipata partiala nu se mai tine cont de reducerea varstei standard de pensionare avand in vedere stagiile de cotizare realizate in grupele I si II de munca?
La data indeplinirii conditiei de varste reduse(cand este cazul).
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata, penalizare liviu58 liviu58 daca penalizarea se pastreaza si dupa implinirea virstei legale de pensionare (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)