avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatia angajatorului catre ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatia angajatorului catre ITM

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie, lucrez la o companie de 10 luni , contract pe perioada nedeterminata, insarcinata si in 5 luni , angajatorul a cerut in ultima luna montarea gps-urilor pe masini . De cand mi s-a montat gps pe masina , am folosit -o in scop personal inafara orelor de program , si eu, dar si sotul . Acum angajatorul mi-a cerut justificarea tuturor deplasarilor mele inafara orelor de program, iar daca pana luni nu va primi un mail detaliat, imi va face scrisoare catre ITM , pe motivul ca nu este posibil ca o femeie insarcinata sa petreaca si 14-16h intr-o masina , precum va da si masina in urmarire politiei , pentru a vedea daca nu cumva a fost implicata si in vreun accident.
Intrebarea mea este urmatoarea: este legal ceea ce a spus el, ce imi poate face si mai ales ce treaba are ITM-ul cu desfasurarea activitatii mele inafara programului, chiar daca sunt insarcinata.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 24 August 2019
Nu are ce sa va faca ITM-ul intrucat nu are compententa in astfel de sesizari ...insa Politia poate mentiona daca sau nu a fost implicata intr-un accident rutier.

Folosirea maşinii şi locuinţei de serviciu de către salariaţi: Ce trebuie să ştii?
www.avocatnet.ro/articol_434...

sau

www.avocatnet.ro/articol_429...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ore de munca dupa gps Rambo85 Rambo85 Lucrez in domeniul farmaceutic si de cateva luni se calculeaza programul de lucru dupa gps ul de pe masina. Mentionez ca lucrez ca distribuitor. Foile de ... (vezi toată discuția)
Muscata de catel Andreea_Manole Andreea_Manole Pe 17 mai 2018 am fost atacata de un caine al strazii. Mi-a lasat niste gauri in brat si sunt in incapacitate de munca. Cu toate ca am sesizat primaria de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu si ore suplimentare nelugigi nelugigi Buna ziua. Lucrez de aproximativ 4 ani la o firma de service utilaje alimentare in Otopeni. Zilele trecute mi s-au intamplat doua lucruri neplacute si as dori ... (vezi toată discuția)