Părinții mei au primit, ca donație, un apartament care trebuia să fie trecut, după divorț, pe numele meu. Divorțul s-a terminat, dar ei nu mai vor să facă acest lucru. Se poate anula donația?
Bună ziua! Acum câțiva ani, locuiam într -un apartament cu fiul meu, soțul fiind plecat în străinătate. Proprietarii s-au hotărât să vândă acel apartament. Fiind o chiriașă de bună credință, proprietarii mi-au făcut o reducere substanțială și plata în 3 rate. S-a făcut un precontract, iar eu am achitat două rate, urmând ca a3-a rată să fie achitată de soțul meu. Soțul nu a achitat rata, ceea ce a dus la anularea precontractului. Totuși, ca să nu pierd banii, proprietarii mi-au propus să doneze apartamentul părinților mei, cu promisiunea ca după divorț, să fie trecut pe numele meu. Divorțul s-a terminat de ceva timp, însă eu m-am trezit cu surpriza că părinții mei, nu mai vor să treacă apartamentul pe numele meu. Întrebarea este, pot proprietarii ( cei ce au făcut donația ) să retragă donația?
nu.
proprietarii puteau sa va doneze doar dvs si era bun propriu, nu mai aveati acuma problema asta.
de ce nu vor parintii sa vi-l dea ?
Nu stiu in ce masura ati reusi o actiune in constatare , sa se constate ca simulat prin interpunere de persoane, actul de donatie catre parinti.,
Banuiesc ca mai aveti o relatie cu vanzatorii.
Mergeti sa va sfatuiti cu un avocat.
Daca lasati cas ape numle parintilor, il veti mosteni candva.. mai aveti frati ?
Situatia pare extrem de încurcată și greu de crezut că acestea au fost motivele reale.Mergeti la un av ,povestiți exact ce ati incercat sa faceti,ce scop a avut tranzacția respectiva etc.Pt o economie de 200 lei cat ar fi costat atunci sa consultați un av sunteti acum într-o situație neplăcută.
Mai am o soră, care are și ea unele pretenții, deși nu a contribuit cu nimic la achiziționarea apartamentului. Părinții îmi reproșează că " nu i-am ascultat ", ca urmare a faptului că m-am măritat cu "omul nepotrivit " ( fostul soț ) și că acum m-am mutat fără să îi anunț. Donația s-a făcut pe numele părinților, pentru că eu eram în divorț. Am consultat și un avocat și mi s-a explicat că procesul e de durată . Voiam să evit procesul.
Donatie sot?
andradaa
Buna ziua !
Am si eu niste nelamuriri si v-as ruga sa ma ajutati.
Sunt casatorita de 8 ani, sotul meu a avut inaintea casatoriei un apartament impreuna cu ... (vezi toată discuția)