avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei au primit, ca donație, un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei au primit, ca donație, un apartament care trebuia să fie trecut, după divorț, pe numele meu. Divorțul s-a terminat, dar ei nu mai vor să facă acest lucru. Se poate anula donația?

Bună ziua! Acum câțiva ani, locuiam într -un apartament cu fiul meu, soțul fiind plecat în străinătate. Proprietarii s-au hotărât să vândă acel apartament. Fiind o chiriașă de bună credință, proprietarii mi-au făcut o reducere substanțială și plata în 3 rate. S-a făcut un precontract, iar eu am achitat două rate, urmând ca a3-a rată să fie achitată de soțul meu. Soțul nu a achitat rata, ceea ce a dus la anularea precontractului. Totuși, ca să nu pierd banii, proprietarii mi-au propus să doneze apartamentul părinților mei, cu promisiunea ca după divorț, să fie trecut pe numele meu. Divorțul s-a terminat de ceva timp, însă eu m-am trezit cu surpriza că părinții mei, nu mai vor să treacă apartamentul pe numele meu. Întrebarea este, pot proprietarii ( cei ce au făcut donația ) să retragă donația?
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 29 August 2019
nu.
proprietarii puteau sa va doneze doar dvs si era bun propriu, nu mai aveati acuma problema asta.
de ce nu vor parintii sa vi-l dea ?

Nu stiu in ce masura ati reusi o actiune in constatare , sa se constate ca simulat prin interpunere de persoane, actul de donatie catre parinti.,
Banuiesc ca mai aveti o relatie cu vanzatorii.
Mergeti sa va sfatuiti cu un avocat.

Daca lasati cas ape numle parintilor, il veti mosteni candva.. mai aveti frati ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
gi-jane2, moderator
Situatia pare extrem de încurcată și greu de crezut că acestea au fost motivele reale.Mergeti la un av ,povestiți exact ce ati incercat sa faceti,ce scop a avut tranzacția respectiva etc.Pt o economie de 200 lei cat ar fi costat atunci sa consultați un av sunteti acum într-o situație neplăcută.
Donatia se poate anula in timpul vietii de cei ce au facut donatia! Deci ea e reversibila cu motive intemeiate !
Donatia se poate anula in timpul vietii de cei ce au facut donatia! Deci ea e reversibila cu motive intemeiate !

cam care ar putea fi motivele acelea in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
gi-jane2, moderator
Mai am o soră, care are și ea unele pretenții, deși nu a contribuit cu nimic la achiziționarea apartamentului. Părinții îmi reproșează că " nu i-am ascultat ", ca urmare a faptului că m-am măritat cu "omul nepotrivit " ( fostul soț ) și că acum m-am mutat fără să îi anunț. Donația s-a făcut pe numele părinților, pentru că eu eram în divorț. Am consultat și un avocat și mi s-a explicat că procesul e de durată . Voiam să evit procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Ramisss, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie sot? andradaa andradaa Buna ziua ! Am si eu niste nelamuriri si v-as ruga sa ma ajutati. Sunt casatorita de 8 ani, sotul meu a avut inaintea casatoriei un apartament impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj dupa 21 de ani, bunul pe numele sotiei mai poate fi revendicat de sot? mlcmlc mlcmlc Buna seara, Incerc sa mai adresez o intrebare aici, in speranta ca a doua oara voi avea mai multa sansa si cineva chiar va raspunde. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)