avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune locuri de veci

Buna ziua, părinții mei in anul 1973 au primit prin concesiune pe 99 ani 2 locuri de veci . In urma decesului lor, am dezbătut în moștenire și cele 2 locuri. Am făcut adresă către Administrația Cimitirelor. Până acum niciun răspuns deși au trecut cele 30 zile legale. Este posibil sa nu imi acorde dreptul de concesiune?Va rog sa mi spuneți ce ar trebui sa fac din punct de vedere legal.
Cel mai recent răspuns: danherta , utilizator 12:12, 25 August 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 102 din 8 iulie 2014privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare
art.18
...
(2) La expirarea termenului de folosinţă a locului de înhumare, concesionarul are drept de preempţiune, iar în caz de deces al concesionarului, are drept de preempţiune moştenitorul legal sau, după caz, testamentar.
...

Dreptul de „preempţiune” al moştenitorului concesionarului unui loc de înhumare
[ link extern ] /
Mulțumesc frumos. Deci trebuie să închei un contract cu administrația pe numele meu?Pentru ce perioada minim posibilă legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Concesiune loc veci si constructii funerare andrias andrias Bunicul meu patern a avut doi frati, care la randul lor au fost necasatoriti, fara copii sau descendenti, fara parinti in viata la data decesului. Acestia au ... (vezi toată discuția)