avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare si punctaj pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare si punctaj pensie

Deoarece sunt mai multe interpretari cu privire la sintagma " datorat si platit " , doresc sa ma lamureasca cineva mai concret .
In perioda septebrie 2015 - aprilie 2017 am lucrat la o societate care a intrat in insolventa si nu a mai platit contributiile la bugetul de stat.
Stiu ca din articolul 25 s-a eliminat cuvantul " platit " si deasemenea Ministrul Muncii de atunci spunea ca cei care sunt in aceasta situatie pana in 2021 nu au de ce sa-si faca probleme.( cei care au avut probleme pana in 2021 sau cei care ies la pensie pana in 2021 ?)
Eu ar trebui sa ies la pensie in iunie 2022 . Perioada descrisa mai sus imi afecteaza sau nu stagiul de cotizare si punctajul anual ?
Cel mai recent răspuns: Remus47 , utilizator 14:28, 25 August 2019
Pana la 01.09.2021 :
stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii;

Dupa 01.09.2021:
stagiu de cotizare - perioada de timp ulterioară intrării în vigoare a prezentei legi, pentru care s-au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii;


Eu ar trebui sa ies la pensie in iunie 2022 . Perioada descrisa mai sus imi afecteaza sau nu stagiul de cotizare si punctajul anual ?


In spera,nu va afecteaza stagiu de cotizare.
Multumesc pentru raspuns !
Dar punctajul la pensie este afectat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensii MBH MBH Buna ziua, as dori sa aflu cum ma afecteaza neplata angajatorului a contributiilor catre fondul de pensii pe perioada cat am figurat ca angajata pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Pt pensii Pauna Mariana Pauna Mariana Daca sunt angajat cu contract de muncă dar patronul spune ca nu a plătit decât sănătatea și nu are bani pt pensie si somaj in ce fel sunt afectată ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)