Bună ziua! Vin în căutarea unor răspunsuri și mă adresez dumneavoastră! Suntem 2 surori. În urma decesului tatălui nostru de acum 3 ani de zile s-a facut succesiunea. Din păcate , urmând a deceda si mama noastră de curând, suferind de boala Alzheimer. În tot acest timp mama a fost luată în ingrijire fară acordul meu și oarecum forțată de către sora mea ! Întrebarile mele sunt următoarele: mama mea putea să-i facã surorii mele vreun fel de act pe partea ei de moștenire , dat fiind faptul că mama suferea de Alzheimer și fară acordul meu? și a doua întrebare este : dacă s-a putut face acel act ,mie ca și moștenitor de drept ce cotă parte îmi mai revine , jumătate?
nu este necesar, sub nicio formă, acordul copiilor pentru ca părinții să dispună de bunurile lor (testament, vânzare, etc).
nu cred că vă poate răspunde cineva aici la întrebarea dacă mama Dvs. putea sau nu să facă ceva anume.
actele făcute de o persoană fără discernământ pot fi atacate.
dacă mama Dvs. a înstrăinat cota ei în vreun fel sau altul, puteți ști cît moșteniți doar după ce aflați despre ce fel de act este vorba.
dacă mama Dvs. nu a înstrăinat nimic, moșteniți 1/2 ca urmare a succesiuniilor după ambii părinți.
Am înțeles! Pe mine mă interesa în special dacă avea voie să semneze pentru acel act , dat fiind faptul că nu avea discernământ! În cazul în care doresc sa atac acel act , care ar fi pedeapsa pentru persoana în cauză care a silit-o pe mama mea să faca actul? Mulțumesc.
Nu prea se intelege din postarea dvs daca exista vreun act semnat si ce fel ..
Daca se vede ca e bolnava, notarul nu va accepta sa autentifice vreun act, daca se semneze, il puteti ataca in instanta pt lipsa de discernamant.
Daca vreti sa preveniti sa semneze vreun act, cereti in instanta punerea ei sub interdictie.