avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare de la poliție pentru depășirea vitezei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare de la poliție pentru depășirea vitezei legale pe A2: autoturismul meu nu a fost în acel loc în data precizată, cum să răspund solicitării?

Am primit o comunicare de la poliția autostrăzii a2 prin care mi se solicita transmiterea datelor de identificare ale persoanei care a condus autoturismul propietate personală depășind viteza legală. Numai ca la data , ora si km de autostrada Autoturismul meu nu a fost in acea zona, nici condus de mine nici de altcineva. Cum pot Răspunde solicitării si care ar putea fi urmările pentru mine. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 13:28, 30 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspundeti exact cum ati scris aici, insa problema e ca ar trebui sa si puteti proba acest lucru, adica sa aveti cel putin un martor (care sa nu va fie ruda) care sa confirme. Declarati acest lucru in raspunsul adresat politiei. Daca politia nu va crede (in principiu a trimis aceasta notificare dupa o inregistrare video, e posibil si sa fi citit gresit numarul, dar asta nu aveti de unde s-o stiti si nici politia nu e obligata in acest moment sa va arate inregistrarea, aceasta se vizioneaza doar daca ajungeti la proces), veti primi cel mult un PV de contraventie pentru nedeclarare sofer in momentul respectiv. Amenda e de 9 puncte amenda la minim. Puteti contesta acel PV in instanta si atunci puteti cere ca politia sa depuna la dosar (vi se va comunica in copie) proba video..
deocamdata raspundeti la solicitare, scrieti asa cum ati scrie aici si vedeti ce va urma.
Mulțumesc!
Si, sa reveniti, pentru a ne spune si noua, ce s-a intamplat si cum s-a rezolvat.
In acea "comunicare de la poliția autostrăzii a2" este precizat doar numarul de inmatriculare al autoturismului, fara alte elemente de identificare (marca, tip, culoare) ???

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile in urma depasirii vitezei legale danutzzul danutzzul Buna ziua, In data de 24.04.2009 am fost oprit pe A2 pentru depasirea vitezei maxime legale si mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni. Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)