avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA COD TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

COD TVA

Buna ziua,

Please help!

De cateva zile mi-am deschis o firma care are ca domeniu de activitate comertul.... Lucrez la o firma multinationala cu acelasi domneiu de activitate , asa ca firma este deschisa pe numele unei alte persoane. Vreau sa fac un business corect in care sa platesc tot ce inseamna obligatiuni catre stat si catre restul prestatorilor. Fiind la inceput doresc sa fie fara angajati dar , am nevoie de obtinerea codului de TVA deoarece va fi foarte greu sa-mi desfasor activitatea cu firme care au nevoie sa-si deduca TVA-ul. O firma de contabilitate mi-a propus ca se va ocupa de obtinerea acestuia fara sa am nevoie de acte doveditoare...., se va face o factura in valoare de 300000 lei catre o firma x care nu va inregistra factura , se va depune declaratia , dupa care aceasta factura se va storna sau anula , nu am inteles exact.

Din punstul meu de vedere nu este ok , dar vreau sa stiu care sunt riscurile.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
click.ionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 21:40, 26 August 2019
Buna ziua,

Exista chiar pe avocatnet un material pe tema asta:

Mai precis, solicitarea rapidă a codului de TVA se poate face în baza unei declarații care se transmite online pe e-guvernare.ro. Posibilitatea este valabilă numai la înregistrarea în scopuri de TVA atunci când cifra de afaceri este sub plafonul de scutire de 300.000 de lei și contribuabilul optează, totuși, pentru aplicarea regimului normal de TVA.

Decizia prin care se aprobă cererea de obținere a codului de TVA, în cazul în care documentul a fost depus online fără erori de validare, se emite în aceeași zi în care s-a depus solicitarea. Apoi, în 15 zile de la depunerea cererii, Fiscul verifică datele din declarația pe propria răspundere.


Cererea o gasiti la adresa de mai jos. Mai aveti nevoie de o persoana cu drept de semnatura electronica pe firma dvs. Completati declaratia pdf, validati , listati , semnati cu pix, scanati, reatasati la declaratia pdf si transmiteti online.Va prezentati la ANAF cu 010 la o zi-doua, ridicati decizia ptr cod de tva.Insa sa va ganditi in prealabil daca va avantajeaza tva la incasare, ptr ca o sa va intrebe la ghiseu cand ridicati decizia daca vreti sa aplicati sau nu.

Exclus cu varianta de facturare 300.000 lei, si restul filmului. Se obtine simplu cum v-am spus.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un srl neplatitoare de tva. Vall3ntin Vall3ntin Buna ziua, detin un SRL neplatitor de TVA si m-ar interesa urmatoarele aspecte. Domeniul de activitate este 6311, in acest scop detin o platforma(site) pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat mrbal mrbal Buna ziua, Am infiintat un PFA , cod 8552 , predau lectii de muzica la o scoala, Am incercat sa sistematizez pasii pe care ii voi avea de facut si va rog ... (vezi toată discuția)
Cum voi factura dupa ce devin platitor de tva? predescu77 predescu77 Buna dimineata! Am un PFA neplatitor de TVA care presteaza servicii IT exclusiv pt. o companie din Anglia, pentru punctul fix din Insulele Caiman . In luna ... (vezi toată discuția)