avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Detin un SRL neplatitoare de TVA.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Detin un SRL neplatitoare de TVA.

Buna ziua, detin un SRL neplatitor de TVA si m-ar interesa urmatoarele aspecte. Domeniul de activitate este 6311, in acest scop detin o platforma(site) pentru servicii de promovari online interne(activitati conexe).

1.Daca persoana care doreste serviciul este internationala factura pe care o emit ce trebuie sa contina? (factuare pe persoana fizica international - ma refer la detele persoanei care doreste promovarea)

2.Pentru astfel de servicii trebuie sa imi trec firma platitoare de TVA deoarece mi s-a spus doar daca trec de o anumita SUMA in EURO atunci sunt obligat sa o trec.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vall3ntin , utilizator 15:37, 27 Martie 2023
Buna ziua,

Ptr prestari servicii clienti nerezidenti e necesar sa obtineti cod special de tva inainte de emiterea unei facturi ptr clienti intracomunitari. Se solicita cu formularul 091 la Anaf.Dupa de depasiti 300000 lei sunteti obligat sa solicitati cod normal de tva. Iar dupa ce aveti cod normal de tva si facturati mai mult de 10000 eur servicii electronice, tr sa facturati cu tva din tara beneficiarului.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Constantin Vera, Contabil
Va multumesc pentru raspuns, stiti si cumva cam ce date trebuie sa trec pe viitor pentru a emite o factura intracomunitara pentru persoane fizice (ma refer de ce date am nevoie de la ei).
Treceti nume prenume adresa sau nume prenume cnp
Buna ziua, mai am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta:

1) Bun dupa aprobarea codului unic de TVA , cand voi factura persoanelor fizice nerezidente voi adauga la suma tva-ul nostru de 19% pana ce depasesc suma 300000 lei dupa care depun cerere pentru cod normal tva si pana la 10000 eur facturez la fel cu 19% , iar dupa ce depasesc suma facturez cu tva-ul din tara respectiva, am zis bine?

2) Sumele de mai sus sunt pe an / trimestru sau ...? (30000 lei respectiv cei 10000 eur)

3) Acum eu o sa prestez servicii de publicitate si catre firme straine aici am o dilema deoarece firmele straine imi emit ei o factura pentru serviciul care il prestez eu, acum eu trebuie sa fac alta factura pe suma respectiva sau trebuie sa inregistrez factura lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar depasire plafon Marius Marali Marius Marali Buna seara, Am facut o achizitie din Germania pentru un autoturism care a depasit suma de 10.000 euro. Am platit tva-ul in Germania. Problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara pfa kisslilla kisslilla Buna ziua, O PFA neplatitoare de TVA cum poate realiza livrari intracomunitare si extracomunitare? De ex: - se inscrie in ROI? - in ce valuta emite ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi pfa neplatitor de tva ss_steffi20 ss_steffi20 Buna ziua, Detin un PFA neplatitor de TVA din februarie 2013. Am inregistrat achizitii de la o firma din Cehia dar nu am prestat servicii/livrat bunuri decat ... (vezi toată discuția)