avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul depoziteaza tone de pamant pe terenul sau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul depoziteaza tone de pamant pe terenul sau

Buna seara. Parintii mei locuiesc langa Bucuresti, pe malul unei balti (Pasarea). Terenul are o usoara panta spre apa, iar casele se afla la aprox 200 metri de aceasta. De mai bine de un an, unul dintre vecini aduce camioane cu pamant pe care il depoziteaza pe terenul sau, de la casa sa spre lac si pana la gardul dintre noi. Pana in prezent, a ridicat nivelul terenului sau cu 1 metru jumatate. Nu am reusit sa aflam care este scopul. Pentru prima data de cand este construita casa, incepand cu topirea zapezilor si pana la venirea verii am avut subsolul inundat. Apa intra ca un izvor. In timpul verii am facut pe langa casa un sant unde am instalat un tub de drenaj si un put de unde, cu o pompa, sa scoatem apa. Cand ploua, scoatem apa incontinuu, ceea ce inseamna ca la baza casei este un mic lac. In plus, cand ploua, de pe pamantul vecinului vin catre rasadurile noastre siroaie rosii de apa. Din cate am inteles, intentioneaza sa aduca in continuare pamant pentru a inalta si mai mult nivelul. Putem face ceva pentru a-l obliga sa se opreasca, eventual sa aduca terenul la starea initiala, dat fiind ca afecteaza prin inundatii calitatea terenului si casei parintilor mei? In timpul verii terenul sau este plin de ambrozie, ceea ce stiu ca e ilegal. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
ralexa2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Inaltarea strazii de vecin , inundarea mea cu apa pluviale ute1972 ute1972 Buna ziua ! Locuiesc intr-o casa veche de 40 de ani . In fata casei a fost un drum de servitute de aproximativ 2 m latime , lasat de cei batrini pentru ... (vezi toată discuția)
Dauna locuinta Ellamy Ellamy Buna ziua stau la et 4 si in urma topirii zapezii imi ploua in casa detin 2asigurarii pot sa ma despagubeasca ambele,mentinonez ca aproape totul e distrus! (vezi toată discuția)
Vecinul s-a ridicat mai sus ca mine si cand ploua toata apa vine la mine si se face lac Dogi Dogi Buna ziua, Care.i institutii trebuie sa ma adresez sau ce trebuie sa fac in aceasta situatie? -vecinul s.a ridicat mai sus ca mine si cand ploua sau cand ... (vezi toată discuția)