avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu medical initial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu medical initial

Astazi am dus concediu medical find in saptamana 30 de sarcina,la servicu si mi sa spus ca nu se plateste concediu medical initial . Este normal?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Andreea96fili, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 27 August 2019
V-au indus in eroare ...

OUG 158/2005
art.36
(1) Calculul și plata indemnizațiilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condițiile legii, care constituie document justificativ pentru plată.

(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizațiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal adyna_me adyna_me Buna ziua, as dori sa stiu daca plata concediului prenatal se face in aceleasi conditii ca si plata salariului.Adica la data stabilita de angajator va ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa-mi primesc banii pe concediu? selena02aan selena02aan Buna ziua . Sunt angajata la o firma de confectii ca ctc-ist ,dar din data de 27.04.2012 sunt in concediu medical pt ca sunt insarcinata si am probleme in ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal Andreea Vintila Andreea Vintila Buna ziua! Vreau sa va intreb bani pe prenatal si posnatal angajatorul poate sa ii dea la fiecare sfarsit de luna sau trebuie sa astept sa se termine cele 126 ... (vezi toată discuția)