avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare PFA pentru firma din spatiul UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare PFA pentru firma din spatiul UE

Buna ziua,

Am un PFA inregistrat si la Registrul Comertului, neplatitor de TVA, si e posibil sa am nevoie sa facturez catre o firma din Germania, care in acest punct nu stiu sigur daca este sau nu platitoare de TVA.

Intrebarea mea este cum se face facturarea in acest caz, mai este nevoie de ceva in plus / se procedeaza diferit, fata de cum facturez catre orice firma din Romania ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Platitor sau neplatitor de tva ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din spatiul intra-comunitar - laptop savc0102 savc0102 Doresc sa achizitionez un laptop (are anumite caracteristici pe care nu le-am putut gasi la vanzatori din Romania) din Germania pe care sa il folosesc in ... (vezi toată discuția)
Plata tva pfa cu norma de venit facturi in strainatate leosimi leosimi Buna seara, In viitorul apropiat urmeaza sa am contract de colaborare cu o firma din Anglia. Pana acum se pare ca o sa-mi desfasor activitatea sub forma ... (vezi toată discuția)