avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie pensionare initiala si decizia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie pensionare initiala si decizia de recalculare

Buna ziua,

Mama mea a primit o decizie de pensionare initiala pe care a contestat-o la CNPP conform Legii 263/2010. Si suma initiala era gresit calculata.
Ulerior a mai depus o adeverinta de la fostul angajator si s-a emis, la 1 august, o a 2-a decizie prin care pensia a fost recalculata.

Dorim sa contestam decizia de recalculare, dar si decizia initiala - pentru ca in ambele s-au propagat erorile de calcul.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele raspunsuri:

1. Pentru contestatie decizie pensionare trebuie contestate atat decizia initiala, cat si decizia de recalculare? Sau doar decizia ultima, cea de recalculare?

2. Cine va figura ca parat in acest tip de proces: atat casa Teritoriala de pensii, cat si CNPP? Sau doar Casa Teritoriala de pensii?

3. Pe noua lege aceste decizii se contesta in termen de 45 zile la tribunal - in calculul termenului intra si ziua de 1 august?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
seldom, utilizator

Alte discuții în legătură

Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)
Pensie PAULA.NUTA PAULA.NUTA as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc? M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)
Daca nu avem hotararea comisiei de contestatii dupa 45 zile? seldom seldom Buna ziua, Am depus contestatie la decizia de pensionare si Comisia de contestatii ar fi trebuit sa comunice o hotarare pentru a putea fi atacata in ... (vezi toată discuția)