avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu si distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu si distrugere

Bunaziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamuriri pentru urmatoare situatie:in 2018 pe 15 august am sesizat politia pentru violare domiciliu si distrugere intru-cat cumnatii mei sub pretextul ca vin in vizita la tatal lor au intrat in imobil au spart toate geamurile si yale-le si lacatele de la usi au scos in curte diferite obiecte(butoaie,masina de spalat obiecte de mobilier lasandu-le in ploaie):politia nu a intervenit in ziua cand i-am sesizat ci abia a doua zi cu chiu cu vai si dupa multe insistente s-a prezentat seful de post la fata locului(dupa ce cumnatii s-au facut nevazuti) si a facut cateva poze si i-a sunat pe cumnatii mei care au spus ca nu mai sunt in localitate ca ei sunt deja la aeroport pt locuies in Italia.politistul a spus ca nu are cum sa mai faca ceva si ca atare am depus plangere penala.mentionez ca am achizitionat imobilul prin contract de vanzare cumparare de la socrul meu el pastranu-si dreptul de abitatie viagera fara a incheia si un contract de ingrijire sau alte clauze.abia dupa 3 luni dupa multe drumuri facute la postul de politie mi s-a dat nu nr de inregistrare a plangerii penale.Acum dupa 1 an de la inregistrare plangerii seful de post imi spune ca trebuie sa imi retrag plangerea pentru ca nu sunt indreptatita sa fac aceasta plangere deoarece doar socrul meu(care era o persoana imobilizta la pat avand amputate ambele picioare) putea sa faca reclamatia ,,ca el are drept de abitatie.. si ca eu nu am nici o proprietate pana nu moare socrul.Bunurile deteriorate fiind puse de catre mine dupa ce am cumarat imobilul(am fost nevoita sa faca acest lucru deoarece socrul meu la 1 an dupa ce mi-a vandut casa a incendiat-o in proportie de 80%..Anul acesta in luna iunie socrul meu a decedat din pacate .Deci cum rezolv problema?
1 Ma poate obliga politia sa-mi retrag plangerea in situatia data?
2 Cui pot reclama tergiversare luarii unor masuri pentru solutionare cauzei de catre seful de post?
3Mai pot sa-mi recuperez prejudiciul? de la cine?cum?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Se poate retrage plangerea penala marius_cj marius_cj in cazul in care o persoana face o plangere penala unei alte persoane si incep audierile la sectia de politie, deci trec intre timp de la depunerea plangerii ... (vezi toată discuția)
Am o ,,problema,, cu un politist ce fac? neuu neuu buna. Eu lucrez casiera la cfr, el e politist la transporturi. In saptamana mare anul trecut m-a inbrancit ma lovit, m-a agresat si fizic si verbal deoarece cu ... (vezi toată discuția)
Sechestrare bunuri? cry_ss cry_ss Buna ziua. Locuiesc impreuna su sotia in casa socrilor,deocamdata nu am facut nici macar flotant , pentru ca in cateva luni speram sa na mutam. Sotia s-a ... (vezi toată discuția)