avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sechestrare bunuri?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sechestrare bunuri?

Buna ziua.
Locuiesc impreuna su sotia in casa socrilor,deocamdata nu am facut nici macar flotant , pentru ca in cateva luni speram sa na mutam.
Sotia s-a certat cu fratele ei(cumnatul meu),care locuieste in acelasi imobil.Ca urmare , acesta a pus lacat pe garaj,loc unde pastrez motocicleta si sculele pentru lucru.Doresc sa mi le iau de acolo,dar nu stiu cu ce articol si ce denumire de lege(mi-au mai spus altii de sechestrare de bunuri,de tulburare de posesie,de altele...dar doresc un raspuns avizat).
Mentionez ca anterior blocarii si incuierii garajului cumnatul meu mi-a si lovit sotia,iar eu dupa ce mi-a refuzat accesul in garaj(mie sau sotiei-care are buletin pe adresa respectiva)nu am cum sa ma folosesc de bunuri.Va rog mult sa imi spuneti ce procedura trebuie urmata, pentru ca daca apelez la sectorist, vreau sa imi dea o hartie ca a gasit motocicleta si sculele mele de lucru sechestrate acolo , pentru a o putea folosi daca cumva il actionez in instanta.

mult succes dvs
multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: cry_ss , utilizator 16:54, 11 Aprilie 2010
Abuz de incredere - art. 213 C.pen. pentru refuzul de va restitui bunurile.
Pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie - art. 220 C.pen. era necesar ca acel garaj sa fi fost folosit exclusiv de catre dv., ori, din cate am inteles, dv. si sotia sunteti tolerati in casa mamei si fratelui, astfel ca, presupun foloseati imobilul, in comun. Pe cale de consecinta, art. 220 C.pen. nu este incident in speta. ;)
Multumesc pentru promptitudine, mai ales ca este duminica,insa nu mai stiam ce sa fac...
As dori sa imi spuneti daca risc ceva sau daca ma poate reclama ca stau in casa socrilor cu acceptul acestora,dar fara flotant,iar pentru prima problema daca este sufucienta reclamatia catre Politie.
Multumiri,
O duminica placuta!
1. Depuneti plangerea la Parchet. Politia, este posibil, sa o "piarda"
2. Pentru ca locuiti fara forme legale, puteti fi doar amendat. ;)
Asa voi face.
Cel mai devreme pot proceda abia luni dimineata.Ma gandesc insa in cat timp vine cineva sa constate faptul si sa imi pot lua si eeu bunurile...restul actiunii inca ma gandesc daca are rost sa o fac,insa ma intereseaza recuperarea si utlilizarea acestora(este un mijloc de deplasare si apoi unelte pt munca,deci il reclam ca m-a si impiedicat sa imi desfasor activitatea??).Intreb asta,pt ca daca dureaza mai multe zile sa stiu dinainte cum sa procedez.
Multe-multe multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu proprietate teren george0908 george0908 In anul 1959,am dobindit prin act de donatie inregistrat la Notariat, de la socrii mei o suprafata de 624 mp teren pentru a-mi construi o casa.Am contruit casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil, succesiune nedezbatuta mihaelagalati mihaelagalati Buna ziua.Socrul meu are titlu de proprietate pe locuinta [casa la tara si gradina din curte],este pe numele lui si a sotiei dansului care este decedata de 3 ... (vezi toată discuția)
Apel uzucapiune Ionel Patroi Ionel Patroi Socrii mei au cumpărat în 1979 o casă cu teren în Craiova. In actul de vânzare cumpărare apare suprafața de 207 mp teren, dar in fapt am constatat acum ... (vezi toată discuția)