avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu proprietate teren

In anul 1959,am dobindit prin act de donatie inregistrat la Notariat, de la socrii mei o suprafata de 624 mp teren pentru a-mi construi o casa.Am contruit casa pe terenul donat,mai putin pe circa 150mp teren pe care i-a folosit la inceput socrii apoi dupa decesul lor cumnata mea.Dupa decesul socrilor,i-am cerut in mod repetat cumnatei sa-mi elibereze terenul(cei 150mp),insa aceasta refuza mereu.Va rog sa-mi spune-ti cum pot intra in posesia si folosinta terenului meu ce il am legal in actul de donatie.Va multumesc anticipat,Ciurca Gheorghe,Maneciu jud.Prahova.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 15:18, 1 Iunie 2010
incercati o actiune in granituire, tulburare de posesie, cai de rezolvare sint. luati legatura cu un avocat in acest sens.
Trebuie sa formulati o actiune in revendicare care este de competenta Judecatoriei de la locul situarii imobilului. De preferat ar fi sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terenul kamilla2010 kamilla2010 De curand am cumparat un teren in intravilan, de 2340 mp, am demarat procedura pentru a mi construi un imobil, am obtinut autorizatie de constructie, dar cand ... (vezi toată discuția)
Vecinii nu sunt de acord sa fac masuratorile topografice tepes1 tepes1 Am cumpărat o proprietate si am descoperit ca vecinii au mutat ilegal granita proprietatii inainte ca eu sa cumpar proprietatea. Acum doresc sa chem o ... (vezi toată discuția)