Am cumpărat o proprietate si am descoperit ca vecinii au mutat ilegal granita proprietatii inainte ca eu sa cumpar proprietatea.
Acum doresc sa chem o echipa de topografi care sa marcheze granituirea corecta dar vecinii nu permit topografilor sa intre si pe proprietatea lor sa efectueze masuratorile necesare.
Ce pot sa fac in acest caz?
Faceti masuratorile de pe partea dvs. de teren, nu va pot impiedica sa faceti asta.
Apoi, ii puteti actiona in instanta, granituire, daca masuratorile nu coincid cu ce aveti in plan.
Pentru actiune consultati un avocat.
Mulțumesc pentru răspuns și opinie.
Am chemat echipa topografica la fața locului și vecinii efectiv i-au gonit și amenințat ca topografii sa plece. Acum topografii nu mai vor sa vina pentru ca le e teama sa nu le fie afectata imaginea în comunitate și prefera sa nu se implice.
Din câte am cautat, va trebui înaintată o acțiune în revendicare pentru tulburare de posesie.
Voi consulta un avocat și voi cauta alta echipa de topografi, mulțumesc încă o data.
Revendicarea e revendicare,o actiune in civil ,tulburarea de posesie se face in penal.Dvs va trebui sa angajati av pt un proces civil,granituire si revendicare,in penal dureaza prea mult.