avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

În urma sentintei din ordonanta președințiala am obținut dreptul la prin invoiala părților vizita pentru fetita mea de 8 luni. 3 zile în timpul săptămânii a câte o ora și sâmbătă 4 ore la domiciliul mamei sau în alte locuri stabilite de comun acord, în prezenta mamei. În fine după câteva zile de la sentința a făcut apel, cererea de apel fiind schimbarea în tot a sentintei, respingerea ordonanței ca inadmisibila și cheltuieli de judecata pe fond.
Mama nu dorește sa înțeleagă ca as vrea sa ma plimb cu copilul și în alte locuri decât acasă la ea în sensul ca zice ca nu este scris în sentința ca pot merge cu fetița și în alte locuri, gen parcuri pentru copii etc evident în prezenta ei. Sentința este data o luna și nu am putut ajunge la un acord cu ea sa pot ieși cu copilul invocând mereu motive și faptul ca nu este scris în sentința "și" în alte locuri ci este "sau" în alte locuri, și ca ea nu este obligata sa fie de acord. Ce as putea face pentru ca am încercat să-i explic de nenumărate ori? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adli34 , utilizator 21:22, 28 August 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu are cum sa fie scris vreodata in vreo sentinta/intelegere a parintilor absolut totul in ceea ce proveste vizita la modul exhaustiv. Nu ai cum sa prevezi si sa imaginezi n scenarii de viata.

Reamintiti i care ii sunt obligatiile legale (in sensul de a colabora constructiv in interesul copilului si nu de a impiedica prin orice mijloc inventat relatia dintre tata si copil.

In rest, asteptati judecata in apel in care nu vad nicio sansa daca initial a fost de acord si nu s au facut aparari pe inadmisibilitate.
I-am explicat toate aceste aspecte dar degeaba. I-am spus și faptul ca nu as vrea sa apelez la executor ca ea sa înțeleagă obligațiile, răspunsul ei fiind foarte dezinteresat și ca nu o interesează. I-au explicat și cei de la DGASPC dar nici un rezultat.
In legătură cu apelul, pe fond s-au discutat toate aspectele de admisibilitate etc.
Din păcate ma confrunt cu aceasta situație care vad ca nu va lua sfârșit, și cel mai grav este ca ea dorește sa nu mai am nici o tangenta cu copilul, ceea ce se vede evident.
M-am gândit totuși dacă este vreo posibilitate de a lua copilul la mine, probabil ca acum nu, copilul fiind mic. Nu știu ce șanse as avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa mady2271 mady2271 Am avut un proces cu tatal fetitei mele pentru custodie totala, pensie alimentara si domiciliu stabil. 1.El a avut ca martora pe mama sa care a depus marturie ... (vezi toată discuția)
Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata diana68 diana68 Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)