avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare firma transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare firma transport

buna ziua,

as dori sa va pun o intrebare la care inca nu am gasit raspunsul pe internet si vreau sa o adresez unor profesionisti ca dvs.

pentru infiintarea unei firme de transport (afacere mica de familie), cu o activitate mica (o singura masina, camion de 20tone) ce statut ar trebui sa aleg? .... e clar ca pe cine am vazut firma de transport sunt srl-uri platitoare de tva, dar ma intreb daca nu exista o posibilitate de a lucra legal dar fara atata bataie de cap ca in cazul unui srl platitor de tva.

se poate face transport de marfa ca si microintrprindere platitoare de tva dar sa beneficiez de avantajele unui srl?
.. imi vine greu sa ma exprim cand nu cunosc legea, sper ca ati inteles intrebarea mea. e clar ca, ca si neplatitor pot doar pierde pt ca nu pot sa-mi recuperez tva-ul din combustibil, cel putin asa cred. sau dati-mi dvs un sfat referitor la activitatea ce vreau sa o desfasor intr-un cadru legal. ma intereseaza nu neparat sa evit forfetarul, ci mai mult simplitate fiscala.

o alta intrebare ar fi ..... la efectuare de trasporturi, se taie facura si se plateste tva, dar facturile se incaseaza cu intarziere in majoritatea cazurilor, ce pot face sa nu pun bani din buzunar? mi se pare absurd si falimentar din start sa platesc ceva ce nu incasez sau ce incasez peste 3luni
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
cucubau, utilizator
Cel mai recent răspuns: cucubau , utilizator 15:49, 28 Noiembrie 2009
puteti sa va faceti si persoana fizica autorizata pt a putea lucra legal sau varianta microintreprindere este buna. depinde cum vedeti activitatea dvs in viitor, ce urmariti?

puteti fi initial neplatitor de tva, ca ulterior sa optati pt plata de tva ...
pai nu urmaresc nimic decat sa efectuez transport de marfa. dar cea mai mare cheltuiala e combustibilul si vreau sa pot recupera tva-ul din acesta, si sa pot taia factura cu tva la clienti( ca sa poata si ei sa-si recupereze tva-ul) pt ca altfel o sa fiu evitat

iar legea spune ca , ca si firma de transport trebuie sa am neaparat angajat un coordonator de transporturi si un sofer, deci minim 2 angajati (chiar daca eu sunt sofer si sotia coordonator)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
cucubau, utilizator
Microintreprinderea este un S.R.L., puteti fi microintreprindere platitoare de T.V.A. bineinteles.Nu trebuie neaparat sa aveti 2 angajati, dar este necesar sa fiti coordonator de transporturi cu atestat, in calitate de administrator al societatii.Trebuie sa va faceti un contract de munca pe functia de sofer si o decizie prin care va desemnati coordonator de transport.
multumesc mult, asa o sa fac atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva ptr firma nou infintata cornell41 cornell41 Buna ziua, Sunt interesat de cateva aspecte legate de TVA. Am infintat un SRL -D luna aceasta. Activitatea principala este de transport rutier de marfa ... (vezi toată discuția)
Pfa poate face transport marfa in ro costy0267 costy0267 Buna ziua!Sunt nou pe forumul Dvs,si daca gresesc cu ceva va rog sa corectati.Am un camion de 7,5t,doresc sa trnsport in prima faza doar pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl catara2 catara2 Buna ziua, vreau sa deschid un Srl si sa ma apuc de transportat marfa cu carosata de 3,5 T. Si am urmatoarele intrebari : 1. de ce cod CAEN am nevoie ... (vezi toată discuția)