avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa poate face transport marfa in Ro
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa poate face transport marfa in Ro

Buna ziua!Sunt nou pe forumul Dvs,si daca gresesc cu ceva va rog sa corectati.Am un camion de 7,5t,doresc sa trnsport in prima faza doar pe teritoriul Romaniei.Nu as vrea sa imi formez un SRL ci Persoana Fizica Autorizata(PFA).Este posibil ca un PFA sa faca transport de marfa?Sau PFA sa mai aiba un angajat,in exemplu meu un sofer de zi si eu de noapte,sau invers.Si nu in ultimu rand ce acte trebuie sa intocmesc pt a descchide PFA,daca este posibil acest lucru.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: costy0267 , utilizator 16:47, 5 Mai 2012
Ca si PFA poti presta servicii de transportator. Angajarea de personal este necesara daca vrei sa mai lucreze si altcineva, altfel nu.
Cu privire la constituirea PFA-ului poti merge direct la Registrul comertului la departamentul Asistenta si te indruma ei exact.
In mare, ai nevoie de:
- Contract comodat pentru sediul social
- Acordul vecinilor pentru sediu (tipizatul il gasesti pe sineul ONRC)
- Carte de identitate si Permis de conducere cu categoria respectiva.

Ulterior vei face si un contract de comodat pentru camion pe PFA pentru a putea deduce cheltuielile cu combustibil, reparatii, etc...

Succes...
Va multumesc pt raspuns!Eu ca si PFA mai vreau sa angajez inca un sofer,contractu care vreau sa il prind necesita condus cam 20 de ore din 24 si, as dori sa angajez un sofer de zi iar eu voi fi de noapte.Si inca ceva daca imi este permis:D,PFA-ul plateste tva sau nu?Va multumesc
1. Pana la o cifra de afaceri anuala de 35.000 EUR (la cursul 3,3817; in curand va intra in viguare o majorare a acestui plafon) se poate opta pentru neplatitor de TVA, peste acest nivel se trece obligatoriu la patitor de TVA.
2. Se poate face contract de munca pentru celalalt sofer.
Dupa parerea Dvs. cum este mai avantajos ca si PFA platitor de TVA sau neplatitor.Avand in vedere ca eu, sunt platit la km + TVA(ex 1 RON+TVA/KM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Decontare benzina breman breman Sunt PFA si imi desfasor activitatea pe teren - activitate pentru care folosesc masina personala.Cum imi pot deconta benzina? (vezi toată discuția)
Infiintare firma transport cucubau cucubau buna ziua, as dori sa va pun o intrebare la care inca nu am gasit raspunsul pe internet si vreau sa o adresez unor profesionisti ca dvs. pentru ... (vezi toată discuția)