in 2016 , cumnata mea a dat o declaratie pe propria raspundere , in care se declara de acord sa fie scoasa din contractul de inchiriere al unui imobil , apartinand primariei. Aceasta declaratie era ceruta de catre primarie , deoarece parintii ei care erau titulari de contract doreau sa cumpere acea locuinta. Intre timp ambii parinti au decedat , cererea de cumparare nu s-a mai facut , iar cumnata mea nu poate prelua contractul locuintei , desi locuieste acolo din 1984 , deoarece nu mai figureaza in contractul anterior de inchiriere.
intrebare: se poate revoca declaratia notariala , deoarece scopul pentru care a fost eliberata nu s-a produs? si care ar fi metoda legala prin care cumnata mea , poate prelua acest contract , avnd in vedere ca atat ea cat si familia ei locuiesc la acea adresa si nu au alta locuinta.
Va trebui sa se adreseze instantei de judecata si sa solicite instantei sa oblige prin hotarare judecatoreasca primaria sa reinoiasca contratul de inchiriere, avand in vedere motivul pentru care cumnata dvs. a semnat acea declaratie pe propria raspundere.
Cu siguranta, primaria nu va fi de acord sa incheie un nou contract de inchiriere de buna voie.
Cumnata dvs. trebuie sa mearga la un avocat pentru o consultatie, pentru ca nu va reusi sa se descurce singura intr-un proces de o asemenea complexitate.