nu există un tabel cu astfel de calcule.
depinde de gravitate, de consecințele mușcăturii, etc.
în principal, poate fi obligat să vă plătească costurile tratamentului, eventuale venituri nerealizate dacă v-a fost afectată capacitatea de muncă, iar cu privire la daune morale - dacă apreciați că este cazul- dacă nu vă înțelegeți, va trebui să le dovediți în instanță.
Da, poate fi promovata o actiune in despagubire, cu precadere daca discutam de un animal periculos, care nu a fost inregistrat in fata autoritatilor.
Actiunea in raspundere civila delictuala poate fi angajata, intrucat proprietarul detine paza animalului sau.( indiferent daca este de rasa sau nu ).
Instanta de judecata evalueaza prejudiciul cauzat, consecintele ce rezulta din vatamarea dumneavoastra, starea emotionala a dumneavoastra, suferinta efectiv cauzata, numarul de zile de ingrijiri medicale, urmaririle survenite asupra dvs, asupra membrilor de familie.
Puteti investi si POLITIA, pentru a efectua acte de cercetare penala.
Solicitati emiterea unui certificat medico-legal, pastrati toate inscrisurile justificative, actele medicale, precum si bonurile/chitantele care atesta cheltuielile efectuate.
In probatiune,uzati de proba testimoniala.
Expertiza medico-legala se efectueaza daca este utila, pertinenta si concludenta solutionarii cauzei deduse judecatii, nu este obligatorie, ca mijloc de proba.
Muscata de caine.
Raul1raul
Buna ziua!
Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala.
Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)