avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce drepturi am daca am fost muscată de un câine?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce drepturi am daca am fost muscată de un câine?

Ce suma de bani trebuie să imi dea stăpânul animalului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:23, 5 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu există un tabel cu astfel de calcule.
depinde de gravitate, de consecințele mușcăturii, etc.
în principal, poate fi obligat să vă plătească costurile tratamentului, eventuale venituri nerealizate dacă v-a fost afectată capacitatea de muncă, iar cu privire la daune morale - dacă apreciați că este cazul- dacă nu vă înțelegeți, va trebui să le dovediți în instanță.
Scuze ca ma bag in thread. (Dar poate este de folos si persoanei care a intrebat.)
Cum se dovedesc daune morale. Cateva exemple mi-ar ajunge.
martori, inscrisuri medicale care sa ateste suferinta fizica si psihica, raport de evaluare de la medicul psiholog, etc.
Da, poate fi promovata o actiune in despagubire, cu precadere daca discutam de un animal periculos, care nu a fost inregistrat in fata autoritatilor.

Actiunea in raspundere civila delictuala poate fi angajata, intrucat proprietarul detine paza animalului sau.( indiferent daca este de rasa sau nu ).

Instanta de judecata evalueaza prejudiciul cauzat, consecintele ce rezulta din vatamarea dumneavoastra, starea emotionala a dumneavoastra, suferinta efectiv cauzata, numarul de zile de ingrijiri medicale, urmaririle survenite asupra dvs, asupra membrilor de familie.

Puteti investi si POLITIA, pentru a efectua acte de cercetare penala.

Solicitati emiterea unui certificat medico-legal, pastrati toate inscrisurile justificative, actele medicale, precum si bonurile/chitantele care atesta cheltuielile efectuate.

In probatiune,uzati de proba testimoniala.

Expertiza medico-legala se efectueaza daca este utila, pertinenta si concludenta solutionarii cauzei deduse judecatii, nu este obligatorie, ca mijloc de proba.

Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu ranire corporala grava muscalugigi muscalugigi domnilor avocati,puteti sa-mi spuneti care este suma ce poate fi ceruta ca despagubire materiala si morala intr-un proces in care eu reprezin partea vatamata ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)