avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum te lupti cu abuzurile ENEL?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum te lupti cu abuzurile ENEL?

Buna ziua,

as dori sa stiu daca exista sanse de reusita pentru un proces contra Enel bazat pe situatia urmatoare pentru care prezint cateva detalii.
O cunostinta apropiata a cumparat acest an, in luna mai o casa in vecinatatea mea de la o persoana particulara. (In Ilfov)
Casa era racordata la Enel, fiind locuita de fostul proprietar de peste 2 ani.
Ca orice om de buna credinta, alergi in perioada aceea sa-ti faci sau sa transferi contractele de servicii pe numele tau. Asa a procedat si cunostinta mea.
Daca la Gaze i s-a spus ca nu poate face contractul fara ca fostul proprietar sa-si plateasca datoriile, la Enel situatia a fost diferita.
A fost deci la sediul din Bucuresti/Grozavesti al Enel si a intrebat de ce documente are nevoie pentru a prelua sau face contract in nume propriu cu ENEL.
Avand toate actele cu ea (inclusiv cu poza dupa index-ul curent al contoarului), Enel i-a facut un contract nou in nume propriu in plus i s-a spus ca nu e nevoie sa vina cu fostul proprietar, de altfel si datoriile fostului proprietar erau legate de o singura factura pe care de altfel a si platito.
Toate bune si frumoase, lucrurile au continuat normal pana in luna Iulie cand de altfel trebuiau incepute si reparatiile la casa. Problema este ca la inceputul lunii Iulie a constatat ca ENEL a deconectat alimentarea cu curent.
Intr-o disperare de cauza, dupa telefoane la suport si din nou la sediul ENEL din Grozavesti a fost informata ca fostul proprietar a avut contract de organizare de santier cu ENEL care a expirat in luna Iulie. In urma explicatiilor primite, se pare ca dupa acest contract este nevoie de un proces laborios de avizare, proiect etc... pentru a putea fi reconectat la curent, alfel este ilegal spun domnii de la ENEL.
Probabil ca asa este dar se pare ca este vina ENEL care nu trebuia sa incheie un nou contract la acea locatie fara sa verifice in sitem (lucru recunoscut "voalat" de angajati Enel).
Acest proces de avizare este destul de laborios, insemnand o cerere platita ca sa se inceapa avizarea, care se intampla cam in 30 de zile (adica a venit un "reprentant Enel" la limita celor 30 de zile care s-a uita doar la contorul de pe strada 2 min fara a dori sa intre in casa) apoi a transmis in sitemul Enel ca se poate incepe avizarea dupa care te preia o firma "partenera Enel" care trebuie sa vina sa verifice si sa-ti faca dosarul dupa care platesti cam 1600 lei ca sa iei aprobarea.
Evident avand cutitul in mana, firma care vine incepe sa vada tot felul de defecte si...de ce nu sa-ti propuna sa ti le remedieze evident contra unor sume de peste 5000 de lei...altfel nu pot aviza....
Una peste alta, si in momentul de fata nu e curent, si s-a luat legatura cu firma care face proiectul...
Nu am cunostinte juridice, de aceea intreb aici daca exista sanse intr-un proces contra ENEL cu despagubiri pentru aceste costuri. In baza a ce? In baza contractului valid al cunostintei mele cu ENEL-ul...in care Enel nu furnizeaza serviciile contractate.
Oprirea curentului s-a facut in baza contractului cu vechiul proprietar care expirase. Cunostinta mea nu poate nici sa-si repare casa si nici sa locuiasca acolo. Daca angajatul ENEL care a facut noul contract ar fi verificat si ar fi anuntat de atunci, era timp suficient pana acum sa se incheie acest proces laborios.
Mentionez ca s-au facut plangeri on-line si la ANRE si la ANPC...dar fara vre-un feedback pana acum!
Deci se poate?...un proces cu ENEL cu recuperarea acestor costuri?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract nou enel pe proprietate comuna a sotilor divortati, dar fara partaj facut ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Sper sa ma ajutati si de data aceasta, ca nu scap de o problema si incepe alta. Pe scurt: am divortat de 1 un si jumatate, dar nu am facut partajul ... (vezi toată discuția)
Furnizare electricitate si taxa tv East17 East17 Buna ziua, Din nou ma izbesc de absurditatea birocratica .. a vrea sa spun pur romaneasca dar va zic din experienta proprie ca peste tot e la fel. Deci ... (vezi toată discuția)
Probleme enel/vanzatori Silvia12 Silvia12 Bună ziua! Problema noastră a început acum câteva luni, însă de ieri a devenit mai “putredă”. Eu cu soțul meu am cumpărat un apartament în luna ... (vezi toată discuția)