avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... tutun brut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

tutun brut

buna ziua.as v rea sa va intreb daca am voie sa cumpar din SUA aprox. 1 kg.frunze tutun brut pentru consum strict personal.Doresc sa-mi rulez propriile trabucuri si -se stie-frunzele din europa nu sint potrivite pentru acest lucru.Site-ul din SUA spune ca tutunul brut este considerat produs agricol,prin urmare -neaccizabil-.
,la fel spun si site-urile din Germania de unde am mai cumparat.Cu toate acestea cineva de la vama mi-a spus sa nu incerc ca-mi vor confisca pachetul.ds vrea sa stiu -DE CE?-.va multumesc anticipat si scuzati-mi scrisul.Mai adaug ca nu vreau a ma sustrage eventualelor taxe dar nici sa incalc vreo lege pentru atata lucru....
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Chirtes Virgil, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:35, 30 August 2019
tariful vamal UE il puteti consulta aici: [ link extern ]
taxarea la import se face mai intai in functie de destinatia produsului, si abia dupa aceea in functie de provenienta sau continut.
nu va pot da multe detalii, fiindca asta se invata la scoala si dureaza.
site-urile spun ce vor, fiindca ele vor sa vanda, dar dvs veti discuta cu autoritatile.
atentie, toate produsele agricole vin cu certificate de provenienta, calitate, etc.
vama nu confisca un reansport decat intr-un final daca nu prezentati documentatia necesara si daca nu dovediti caracterul licit al utilizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe tigari medicinale Oana1205 Oana1205 Buna ziua,va las acest mesaj in speranta,ca ma puteti ajuta cu aceasta intrebare.As dori sa import niste tigari medicinale si as dori sa stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda vama vasilicaciortan vasilicaciortan Buna ziua, Eu impreuna cu parintii mei am trecut pe la punctul de frontiera Portile de Fier 1 avand in posesia noastra in total 18 pachete de tigari din ... (vezi toată discuția)
Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)