avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legislatie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legislatie

Buna seara! Poate ma ajuta cineva sa calculez vechimea in munca:
1 an si 5 luni=necalificat/practicant(prelucrarea lemnului)
5 ani si 2 luni=tamplar(grupa a 2 a)
8 luni=somaj
7 ani si 5 luni(grupa a 2 a)
9 luni somaj
3 ani si 6 luni(reparator panel;nu specifica daca e tot grupa a 2 a)
9 ani si 8 luni(contract direct cu casa de sigurari)
Care este vechimea totala? Cati ani trebuie sa mai platesc la casa de asigurari pentru ca sa pot sa ma pensionez anticipat fara penalitati?
In speranta unui raspuns mai detaliat,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iulianapaduret , utilizator 21:14, 7 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizati data nasterii.

stagiu total : 28 ani si o luna plus 15 luni ca perioada suplimentara la vechimea în muncă pt munca in grupa a II-a , adica un total de 29 ani si 4 luni
Buna seara! Mulțumesc pentru răspuns! Data nașterii: 3-06-1967
Pensie pentru limita de virsta : dupa Iunie 2030 (63 de ani)

Pensionare cu reducerea varstei standard de pensionare : la 60 ani si 6 luni ( 2028)
Multumesc! Totuși eu știam ca pentru fiecare an lucrat in grupa a 2 a se acordă 3 luni: 12*3=36 luni,nu?
Corect ... aveti 36 de luni ca perioada suplimentara la vechimea în muncă pt munca in grupa a II-a

total stagiu : 31 ani si o luna

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare anticipata total sau partial IOANGILEA IOANGILEA Buna seara. Am si eu o intrebare. Sunt barbat, in luna iulie 2015 implinesc varsta de 56 de ani. Am vechime in campul muncii 36 de ani vechime din care 21 ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu de cotizare ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la niste intrebari. 1. Ce ani se considera stagiu complet de cotizare (35 ani)? - doar anii lucrati zi la ... (vezi toată discuția)