avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma tractari auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma tractari auto

Buna ziua!
Intentionez sa achizitionez o autoplatforma cu MTMA de 3.5 tone, pentru efectuarea activiitatii de Tractari auto/Transport auto.
Sunt deja administratorul unei Intreprinderi Individuale (neplatitoare de TVA) caruia doresc sa ii adaug codurile CAEN specifice activitatii mai sus mentionata.
Intrebarile mele pentru dumneavoastra sunt:
1. Este Intreprinderea Individuala adecvata acestei activitati, sau ar trebuii sa infiintez un SRL, PFA etc?
Pot ca Intreprindere Individuala neplatitoare de TVA sa emit facturi pentru serviciile prestate?
2. Pot desfasura aceasta activitate cu o autoplatforma inmatriculata pe persoana fizica sau aceasta trebuie sa fie cumparata si inmatriculata pe firma?
Subliniez faptul ca, doresc ulterior, sa obtit toate documentele necesare pentru a desfasura aceasta activitate in mod legal: atestat, licenta,autorizatie...
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
Andrei Cosmin, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot infinta un pfa sau ii pentru activitatea de tractari/remorcari auto cu o autoutilitara n2 cu masa maxima admisa de 5t? Chr0612 Chr0612 Buna ziua, detin o platforma auto de 5 tone, doresc sa infiintez un PFA sau II pentru o firma de tractari auto cu codul caen 5221 . Cei de la Registrul ... (vezi toată discuția)
Licenta de teansport pt autoutilitara de 3.5t pdaniel1975 pdaniel1975 Buna seara va supun atentiei urmatorul aspect: detin o platforma de tractari auto de 3.5t,imn in ro,pe persoana fizica,detin pfa cu codurile caen respective,am ... (vezi toată discuția)
Transport auto pe platforma alecu1980 alecu1980 Buna ziua! Doresc ca in viitorul apropiat sa imi achizitionez o platforma auto care o sa o trag cu un jeep ( momentan fac scoala pt cat CE ) si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)