avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună, am aproape 16 ani si vreau sa stau cu prietenul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună, am aproape 16 ani si vreau sa stau cu prietenul meu

Nu vreau sa repetati fiecare ca sunt proasta sau asa ceva. Parintii mei sunt cam de acord cu noi (se teme doar sa nu fac ceva postie) si Parintii prietenului meu ma iubesc foarte mult. As vrea sa stiu daca exista ceva modalitate de a sta cu el, am auzit de ceva act in care pot sa imi schimb adresa sa stau altundeva far nu stiu ce trebuie sa fac si unde ár trebui sa ma duc sa rezolv chestia asta. Va rog sa nu intram in discutii ca is minora, is proasta si sa stau acasa si etc.... Stiu ca exista ceva ce trebuie facut sa imi schimb adresa, cu acordul parintilor bineinteles, dar nu stiu cum se numeste si ce ar trebui sa fac, ce imi trebuie pentru fisa respectiva. Repet, nu e vorba ca mama suna la polite sau ceva, stie ca sunt aici si e de acord dar daca cumva vine politia si ma intreaba daca am chestia asta si eu nu am atunci poate ma duce acasa si daca mama stie ca is aici si nu are nimica cu noi.
Va fog, doar raspunsuri normale, fara ura si chestii.
Cel mai recent răspuns: papacostas , utilizator 05:22, 31 August 2019
Începând cu vârsta de 16 ani te poti căsători legal cu acordul părinților. În mod automat vei dobândi si capacitate de exercitiu deplina , adică mai pe înțelesul tau vei fi recunoscută ca majora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare la domiciliu si privare de libertate Luiza Gabriela Luiza Gabriela Buna ziua! Am o mare problema! Am 21 de ani si locuiesc cu parintii mei care urmeaza sa divorteze, iar eu ulterior o sa ma mut cu mama altundeva. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Oare sa plec de la parintii mei??? Ungureanu Marcela Ungureanu Marcela Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau ... (vezi toată discuția)
Calatorirea unui minor in strainatate! paulgutiu paulgutiu Am 17 ani stau in Spania de 7 ani si am fost in octombrie in Romania! Am avut o imputernicire dar nu stiu ce durata are. Acum ma duc in Romania si stiu ca nu ... (vezi toată discuția)