avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorirea unui minor in strainatate!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorirea unui minor in strainatate!

Am 17 ani stau in Spania de 7 ani si am fost in octombrie in Romania! Am avut o imputernicire dar nu stiu ce durata are. Acum ma duc in Romania si stiu ca nu am nevoie de imputernicire, dar cand vin inapoi, daca am rezidenta aici si parinti mei sunt aici nu pot trece granita? Am nevoie de inca o imputernicire sau este inca valabila cea din octombrie? Am sa ma intorc la sf lui aprilie
Cel mai recent răspuns: alynus , utilizator 15:06, 14 Martie 2010
E bine sa ai imputernicire, pentru a nu avea probleme si ai tai sa stie ca doresti sa revii in Romania.
Peste un an, cand vei fi major, vei fi propriul tau "stapin".=D>
Cand am venit in octombrie inapoi in Spania si leam aratat imputernicirea au spus ca ce e aia? Leam zis ca este imputernicirea de care am nevoie pentru a putea trece granita...si au inceput sa spuna ca vai ca nu pareti de 17 ani si chesti de genul acesta....dupacea am fost la biroul TAROM si mau pus sa umplu acolo vreo 3 formulare...ca ce fac aici, la cine stau, cine ma ia de la aeroport is ca stewardesele vor trebui sa ma predee la pers care scrie pe foaie. Ciudat pentru ca nici macar nu mau intrebat nimic stewardesele... Mi se pare f ciudat ca eu sa ma pot duce in Italia, Franta, Portugalia fara acordul parintilor dar daca ma duc in Romania nu ma mai pot intoarce..cred ca e ceva legat de spatiul Schengen!
ai face bine sa-ti mai faca parinti o declaratie la notar.....sa fi sigura...nu mai e valabila...trebuie sa fie facuta in anul i care calatoresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate. alexno3 alexno3 Buna ziua, am si eu o problema. Am 17 ani si peste 3 saptamani urmeaza sa merg in Germania.Chestia e ca o sa fiu nevoit sa merg cu avionul singur, deoarece ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)