avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am introdus divorțul și ne-am despărțit în fapt. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am introdus divorțul și ne-am despărțit în fapt. Are dreptul soțul să intre forțat în locuința comună, ținând cont că e dobândită de soție înainte de căsătorie?

Buna ziua. Rog răspuns urgent. Am deschis divorț și ne-am despărțit in fapt. Soțul are dreptul să intre forțat in locuința comună până la pronunțarea divorțului? Locuința este proprietatea soției dinainte de căsătorie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: FloareaStancilor , utilizator 08:24, 8 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati yala, predati i si toate bunurile personale (ca sa nu aiba motiv sa revina) si apoi nu nu are dreptul de intra cu forta in aceasta locuinta.
locuieste acolo sau nu? asta nu prea am inteles.
Are domiciliul pe buletin in locuința soției. Lucrurile au fost duse intr-un spațiu închiriat de el, și yala schimbată. Am înțeles că ar putea intra cu politia in locuința “comuna”, deși e proprietate exclusivă a soției, e adevărat?

gi-jane2 a scris:

locuieste acolo sau nu? asta nu prea am inteles.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate intra caci nu e locuinta comuna. E bun propriu al sotiei.
E bun propriu al soției, dinainte de căsătorie, dar are și el domiciliul pe buletin tot acolo. Asta înseamnă că e locuință comună sau nu?? De asta există nelămuriri. Va rog din suflet lămuriți-mă.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu poate intra caci nu e locuinta comuna. E bun propriu al sotiei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
FloareaStancilor, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)