avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa

Am construit o casa in conditii perfect legale. Sunt la etapa actelor necesare intabularii casutei. In aceste acte este necesar si referatul de finalizare a constructiei din partea arhitectului. Arhitectul nu vrea sa mi-l dea din motive ca, constructia nu este conforma cu proiectul. De la bun inceput mentionez ca arhitectul nu raspundea la telefoane, doar prin mail reuseam sa primesc cate un raspuns.
Casa este pe structura metalica. Structura metalica as fi putut sa o achizitionez de la firma unde arhitectul este actionar, dar am luat-o de la concurenta, pentru ca nu aveam documentatia si necesarul de materiale pentru structura. Am luat-o de la concurenta pentru ca am finalizat fundatia si asteptam documentatia si materialele. Acestea le-am solicitat timp de cinci luni de zile prin mail-uri, pentru ca la telefon arhitectul nu raspundea. Eu cred ca din acest motiv arhitectul imi invoca tot felul de neconformitati a constructiei fata de proiect si de aceea nu vrea sa-mi semneze procesele verbale de receptie si referatul de finalizare pe arhitectura.
Intrebare: cum pot sa determin acest arhitect sa-mi semneze aceste procese verbale si referatul de arhitectura ?
Sau cum pot sa refac cu alt arhitect tot proiectul, sa obtin alta Autorizatie de construire, avize si toata nebunia de acte pentru a putea sa intabulez casuta ?

Alte discuții în legătură

Schimbare arhitect la finalizarea constructiei LeonardoC. LeonardoC. Buna ziua, Ce pasi trebuie urmati pentru a schimba arhitectul in faza de receptie a constructiei ? Motivul? Nu doreste sa-mi elibereze referatele de ... (vezi toată discuția)
Semnare proiect arhitectura puscasadi puscasadi Doresc sa stiu dupa infiintarea unei firme de proiectare. Pot personal semna proiectele de arhitectura pentru cladiri cu importanta redusa D? Sunt inginer ... (vezi toată discuția)
Contract de constructii incetat; nerespectare conditii contractuale violeta fiscuci violeta fiscuci Buna ziua. Nu stiu daca am ales bine sectiunea in care sa pun intrebarea. Va rog sa ma ajutati cu o solutie legala in urmatoarea problema. La inceputul ... (vezi toată discuția)