Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. Trebuie sa facem o scurta sedinta sa discutam problema, si sa facem lista cu proprietarii si sa o semneze fiecare ca este de acord sa se retina lunar de catre asociatie o suma de bani reprezentand costul lucrarii. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: pentru a fi legala retinerea banilor de catre asociatie, trebuie sa fie de acord jumatate sau doua treimi din numarul total al proprietarilor ? Multumesc.
Multumesc, dar ati putea sa-mi spuneti si temeiul legal ?, ca eu am cautat in legea 196/2018 dar nu am gasit. Ca daca le spun celor care nu sunt de acord ca e suficient 2/3 fara sa am argument legal, mi se pare ca sunt vulnerabil. Deci ar trebui neaparat sa stiu si baza legala. Altfel bajbai, dau din colt in colt...vorbesc ca la piata. Multumesc.
latka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 51. Este evident ca nu veți mai folosi exact aceleași materiale și elemente de îmbinare, susținere și etanșare care existau la momentul construcției blocului.
Dar la art. 51 zice de adunarea generala a asociatiei de proprietari, dar in cazul de fata este vorba doar de 14 proprietari care suntem pe scara respectiva.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Veți hotărî doar cei 14,din care 10 trebuie sa fie de acord. Pentru ca tot 14 vor plăti, nu toată asociația.
Art. 51 e un exemplu la general, proprietatea comuna e pe condominiu. E absurd ca poate cineva în AG sa hotărască, de exemplu, termoizolarea blocului și sa nu locuiască acolo.