avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ?

Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. Trebuie sa facem o scurta sedinta sa discutam problema, si sa facem lista cu proprietarii si sa o semneze fiecare ca este de acord sa se retina lunar de catre asociatie o suma de bani reprezentand costul lucrarii. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: pentru a fi legala retinerea banilor de catre asociatie, trebuie sa fie de acord jumatate sau doua treimi din numarul total al proprietarilor ? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 00:52, 11 Septembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e o banală reparație, e modernizarea întregului sistem de canalizare proprietate comuna, deci aveți nevoie de 2/3.

Multumesc, dar ati putea sa-mi spuneti si temeiul legal ?, ca eu am cautat in legea 196/2018 dar nu am gasit. Ca daca le spun celor care nu sunt de acord ca e suficient 2/3 fara sa am argument legal, mi se pare ca sunt vulnerabil. Deci ar trebui neaparat sa stiu si baza legala. Altfel bajbai, dau din colt in colt...vorbesc ca la piata. Multumesc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 51. Este evident ca nu veți mai folosi exact aceleași materiale și elemente de îmbinare, susținere și etanșare care existau la momentul construcției blocului.
Dar la art. 51 zice de adunarea generala a asociatiei de proprietari, dar in cazul de fata este vorba doar de 14 proprietari care suntem pe scara respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți hotărî doar cei 14,din care 10 trebuie sa fie de acord. Pentru ca tot 14 vor plăti, nu toată asociația.

Art. 51 e un exemplu la general, proprietatea comuna e pe condominiu. E absurd ca poate cineva în AG sa hotărască, de exemplu, termoizolarea blocului și sa nu locuiască acolo.

Alte discuții în legătură

Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate fi folosit fondul de reparații constituit de o asociație de proprietari? este nevoie ca toți să își dea acordul pentru realizarea unor lucrări? alecsvlad alecsvlad In ce conditii poate fi folosit fondul de reparatii constituit de o asociatie de proprietari? Este nevoie ca 100% din locatarii unui condominiu sa isi exprime ... (vezi toată discuția)
Modernizarea condominiului (a clădirii asociației) se face prin acordul și votul a 2/3 din totalul proprietarilor asociației respective. flory_mr flory_mr Ce înțelegeți din acest articol 51 din Legea nr. 196/2018 - nu cumva se referă la OBLIGAȚIA Acordului a 2/3 din totalul proprietarilor pentru a se ... (vezi toată discuția)