Am încheiat o promisiunea bilaterala de vânzare cumpărare pentru un imobil însă nu am obținut creditul necesar. Am in antecontract clauza care prevede ca se revine la situatia anterioara (cu restituirea avansului) in cazul in care banca nu acorda creditul. Data promisa pentru vânzare este 30 Septembrie. Iată întrebarile mele? Trebuie sa ma adresez unui executor sau unui avocat pentru restituirea avansului in cazul in care vânzătorul refuza plata? E necesar sa aștept termenul de 30 Septembrie sau pot începe deja procedura? Multumesc
Formulați o somație prin avocat solicitând rezoluțiunea contractului și repunerea părților în situația anterioară!
Dacă nu produce efectele, petitul expus va face obiectul unei cereri de chemare în judecată!
Daca data prevazuta in antecontrat pentru incheiere contratului de vanzare-cumparare este 30 septembrie 2019, va trebui sa asteptai implinirea acestui termen si apoi sa incepeti demersurile pentru restituire avansului.
Recuperare avans!
Ovidiu1313
Consultanta recuperare avans!
Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala.
Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)