avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire avans antecontract
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire avans antecontract

Am încheiat o promisiunea bilaterala de vânzare cumpărare pentru un imobil însă nu am obținut creditul necesar. Am in antecontract clauza care prevede ca se revine la situatia anterioara (cu restituirea avansului) in cazul in care banca nu acorda creditul. Data promisa pentru vânzare este 30 Septembrie. Iată întrebarile mele? Trebuie sa ma adresez unui executor sau unui avocat pentru restituirea avansului in cazul in care vânzătorul refuza plata? E necesar sa aștept termenul de 30 Septembrie sau pot începe deja procedura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ella10b , utilizator 08:27, 3 Septembrie 2019
Formulați o somație prin avocat solicitând rezoluțiunea contractului și repunerea părților în situația anterioară!
Dacă nu produce efectele, petitul expus va face obiectul unei cereri de chemare în judecată!
Multumesc

Daca data prevazuta in antecontrat pentru incheiere contratului de vanzare-cumparare este 30 septembrie 2019, va trebui sa asteptai implinirea acestui termen si apoi sa incepeti demersurile pentru restituire avansului.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am aflat ca dezvoltatorul de la care am achizitionat ... Helena_18 Helena_18 Buna seara! Am aflat ca dezvoltatorul de la care am achizitionat un imobil in curs de constructie printr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a vandut ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans! Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)