dodorel62 a scris:
...
1. Avea dreptul sa modifice statutul sindicatului , fara ca noi membrii de sindicat sa fim de acord ?
2. Are dreptul sa fie in acelasi timp si presedinte de sindicat , de unde ia salariu si in acelasi timp si adjunct sef de sector , de unde este platit ca si adjunct sef de sector ?
3. Daca nu este corect si incalca legea va rog sa imi comunicati ce lege si articole incalca ?
4. In cazul ca el va candida si va castiga , se poate face contestatie la judecatorie pentru incompatibilitatea ca a detinut 2 functii in acelasi timp , presedinte de sindicat si adjunct sef de sector ?
5. Se poate contesta semnaturile oamenilor care au semnat pentru el , ei fiind direct subordonati lui ,el fiind adjunct sef de sector ?
Va multumesc !!!
1. Statutul sindicatului ar trebui saprevada modul de modificare a acestuia.
Organizațiile sindicale sunt obligate să aducă la cunoștința judecătoriei sau a Tribunalului Municipiului București, după caz, unde s-au înregistrat, în termen de 30 de zile, orice modificare ulterioară a statutului, precum și orice schimbare în componența organului de conducere.
Cererea privind modificarea statutelor și/sau a componenței organelor de conducere ale organizațiilor sindicale va fi însoțită de următoarele documente, în două exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagină de către împuternicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al ședinței statutare a organului abilitat să hotărască modificarea statutului și/sau a componenței organelor de conducere;
b) copie a hotărârii judecătorești de dobândire a personalității juridice și copie a ultimei hotărâri judecătorești de modificare a statutului sau a componenței organelor de conducere, după caz;
c) statutul, în forma modificată;d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul și profesiunea/funcția.
2. Pot fi alese în organele de conducere ale organizațiilor sindicale persoane care au capacitate de exercițiu deplină și nu execută pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. (art.8 din Legea 62/2011)
3. Contractul individual de munca
se suspenda de drept in cazul indepliniii unei functii de conducere salarizate in sindicat. (art.50 lit. e C.mun.)
Art. 15^1 C.mun.
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
....
c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat;
....
Primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, constituie contraventie sanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.
4. /5. Se pot contesta , dar greu de apreciat cine va castiga din acea constestatie.