avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare sindicat

Conform art. 20 din Legea Dialogului Social am depus actele necesare pentru modificarea Biroului Executiv al sindicatului, în urma alegerilor, în vederea înscrierii în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor aflat la Judecătorie. Instanța a menționat în sentință că s-au înregistrat modificările în Registrul Special, fără a menționa și numele și funcția membrilor din Biroul Executiv, înscriere necesară la serviciu și la federație, pentru a reprezenta sindicatul în cadrul negocierilor la CCM sau în comisiile organizate în instituție. Am făcut o cerere de îndreptare materială prin care am cerut să se adauge și aceste mențiuni, însă Judecătoria a respins cererea pentru că ”instanța nu a fost investită cu o astfel de cerere prin care să dispună nominalizarea membrilor Biroului Executiv și funcției acestora”. Precizez că celelalte instanțe, de la alegerile anterioare, au menționat în sentințele lor numele membrilor Biroului Executiv, la o cerere întocmită similar (chiar identică). Vă rog să-mi spuneți ce cale pot să urmez pentru a îndrepta situația. O nouă cerere consider că nu s-ar mai încadra în cele 30 de zile de la modificările produse, așa cum prevede legea.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
jordy7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 13 Martie 2020
Trebuie să atacați cu recurs sentința respectivă
Pronunțarea a fost pe 21.01.2020 și comunicată pe 28.01.2020. Termenul de apel este de 5 zile. Mai pot introduce recurs?
Nu se poate exercita calea de atac a recursului .

Cererea privind modificarea statutelor și/sau a componenței organelor de conducere ale organizațiilor sindicale va fi însoțită de următoarele documente, în două exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagină de către împuternicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al ședinței statutare a organului abilitat să hotărască modificarea statutului și/sau a componenței organelor de conducere;
b) copie a hotărârii judecătorești de dobândire a personalității juridice și copie a ultimei hotărâri judecătorești de modificare a statutului sau a componenței organelor de conducere, după caz;
c) statutul, în forma modificată;
d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul și profesiunea/funcția.
Adică, pot să legalizez acea listă depusă la judecătorie? La judecătorie mi s-a spus că pot legaliza doar comunicările instanței.
Intr-adevar, lista nu poate fi legalizata la judecatorie ..... doar incheierile de sedinta si hotararile se legalizeaza la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)
Modificare organ de conducere și birou executiv Popescu Lorena Popescu Lorena Bună ziua, ce documente trebuie întocmite și depuse la judecătorie ptr modificarea conducerii și biroului executiv într-un sindicat? (vezi toată discuția)
Formare sindicat AndaNav AndaNav Buna dimineata! De curand am aflat ca nu exista sindicate ale agentilor de securitate (de paza). Sunt doar doua-trei in tot atatea localitati. Este normal? Se ... (vezi toată discuția)