avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna ziua,
As avea urmatoarea speta:
Tatal unui minor in varsta de 3 ani a decedat in urma cu aproximativ jumatate de an. Mama copilului il neglijeaza. Ce sanse ar avea in instanta bunica paterna sa obtina custodia minorului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 16:24, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului Civil, aveți această posibilitate, dacă copilului nu îi este bine în circumstanțele actuale.

Art. 399
Exercitarea autorităţii părinteşti de către alte persoane
(1) În mod excepţional, instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire. Acestea exercită drepturile şi îndatoririle care revin părinţilor cu privire la persoana copilului.
(2) Instanţa stabileşte dacă drepturile cu privire la bunurile copilului se exercită de către părinţi în comun sau de către unul dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii abuzati in familie ! dointza dointza Buna seara , am si eu o intrebare si anume : ce este de facut in cazul urmator ? 2 copii minori (gemeni fata si baiat in varsta de 16 acum) au fost ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)
Doi soti casatoriti.ea paraseste caminul ,el se drogheaza ,amindoi ... qwe890 qwe890 DOI SOTI CASATORITI.EA PARASESTE CAMINUL ,EL SE DROGHEAZA ,AMINDOI VOR SI NU VOR COPILUL ea mai are un copil din alta relatie lasat la primul sot. intrebare: ... (vezi toată discuția)