avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii abuzati in familie !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii abuzati in familie !

Buna seara , am si eu o intrebare si anume :

ce este de facut in cazul urmator ? 2 copii minori (gemeni fata si baiat in varsta de 16 acum) au fost incredintati mamei in urma unui divort dar custodia acestora este comuna , mama lucreaza in strainatate cu acte legale si tatal nu are servici de vreo 15 ani , copii fiind cu tatal lor la momentul acesta si le aplica rele tratamente si abuzeaza fetita .
Cum poate sa se acorde tutela altei persoane din familia mamei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 19 Mai 2016
Reclamaţie la DGASPC, dovediţi abuzul, DGASPC va face demersurile pentru punerea minorilor în plasament.
Familia nu doreste sa plaseze copii doar sa ii scoata de la tata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la varsta asta pot pleca si singuri la rude sau puteti cere in instanta plasamentul la ruda respectiva.
Art. 399

Exercitarea autorităţii părinteşti de către alte persoane

(1) În mod excepţional, instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire. Acestea exercită drepturile şi îndatoririle care revin părinţilor cu privire la persoana copilului.

(2) Instanţa stabileşte dacă drepturile cu privire la bunurile copilului se exercită de către părinţi în comun sau de către unul dintre ei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor LORENA.C LORENA.C Buna ziua, As avea urmatoarea speta: Tatal unui minor in varsta de 3 ani a decedat in urma cu aproximativ jumatate de an. Mama copilului il neglijeaza. Ce ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)
Sora soției a fost ucisă de tatăl copiilor ei, care acum este în închisoare. putem adopta unul dintre nepoți? Parus Parus Buna seara. Cu o problema va deranjez...sora sotiei, casatorita si cu doi copii minori, a fost omorata de sotul ei, acesta aflandu se in puscarie, dar inca nu ... (vezi toată discuția)